τα πάντα για αυτόν τον θάμνο κήπου

Η μεξικάνικη πορτοκαλιά, γνωστή και ως Choishia ternata, είναι ένας αειθαλής θάμνος ιθαγενής στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό όπως υποδηλώνει το όνομά του. Καλλιεργείται ιδιαίτερα για το πλούσιο φύλλωμά του, τα αρωματικά του άνθη και τους βρώσιμους καρπούς του. Αν σκοπεύετε να το φυτέψετε, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον θάμνο.

Τα χαρακτηριστικά της μεξικανικής πορτοκαλιάς

Η μεξικάνικη πορτοκαλιά είναι ένας συμπαγής θάμνος που μπορεί να φτάσει σε ύψος 2 με 3 μέτρα. Έχει σκούρα πράσινα, γυαλιστερά, αειθαλή φύλλα που αποτελούνται από τρία φυλλαράκια και αναδίδουν ευχάριστη μυρωδιά όταν θρυμματίζονται. Τα λουλούδια είναι λευκό και σε σχήμα αστεριού με διάμετρο περίπου 3 έως 4 cm. Εμφανίζονται σε συστάδες στα τέλη της άνοιξης et στις αρχές του καλοκαιριούκαι αναδίδουν ένα γλυκό και νόστιμο άρωμα.

Η μεξικάνικη πορτοκαλιά καλλιεργείται συχνά για τους καρπούς της που είναι βρώσιμα εύκολα peelers που ονομάζεται μεξικάνικος. Μοιάζουν με πράσινα λάιμ και έχουν μια μάλλον ξινή γεύση. Συχνά χρησιμοποιούνται για φτιάξτε δροσιστικά ποτά, επιδόρπια et αλμυρά πιάτα.

Καλλιέργεια και συντήρηση της μεξικανικής πορτοκαλιάς

Η μεξικάνικη πορτοκαλιά είναι φυτό εύκολο να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί. Αναπτύσσεται καλύτερα σε καλά στραγγιζόμενο και γόνιμο έδαφοςκαι προτιμά α ηλιόλουστο μέρος ή μερικώς σκιασμένο. Μπορεί να καλλιεργηθεί και σε γλάστρα, αλλά πρέπει να προσέξουμε να είναι αρκετά μεγάλο για να μεγαλώσει ο θάμνος.

Όσο για το πότισμα, στην πραγματικότητα διαφέρει ανάλογα με την εποχή και την τοποθεσία. Το μεξικάνικο πορτοκάλι χρειάζεται τακτικό πότισμα κατά τη διάρκεια των περιόδων ανάπτυξης, αν και δεν πρέπει να παρακάνετε ή να κινδυνεύετε να δείτε τις ρίζες του να σαπίζουν. Όπως πολλά άλλα φυτά, είναι το καλύτερο περιορίστε το πότισμα το χειμώνα.

Η μεξικάνικη πορτοκαλιά δεν απαιτεί όχι πολλή συντήρηση, αλλά μπορεί να κλαδευτεί για να διατηρήσει το σχήμα και το μέγεθός του. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό μετά την ανθοφορία για να το επιτρέψετε στο φυτό παράγουν περισσότερα άνθη και φρούτα την επόμενη σεζόν.

Ο ρόλος του στον κήπο

Η μεξικανική πορτοκαλιά είναι ένας πολύπλευρος θάμνος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικούς τύπους κήπων. Συχνά φυτεύεται ως φράκτης για την οριοθέτηση μιας περιοχής ή για την παροχή ιδιωτικότητας. Μπορεί επίσης να φυτευτεί σε ομάδες για να δημιουργήστε ένα πολύχρωμο και αρωματικό κρεβάτι.

Η μεξικάνικη πορτοκαλιά είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για κήπους με βότανα, καθώς τα φύλλα της αποπνέουν α ευχάριστη μυρωδιά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αρωματίσει πιάτα. Τα άνθη του είναι επίσης δημοφιλή στις μέλισσες και τις πεταλούδες, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για κηπουρούς.

Οι Mexicanas, οι καρποί της μεξικανικής πορτοκαλιάς, είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για βρώσιμους κήπους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή jusαπο κοκτέιλαπο φρουτοσαλάτες και ακόμα σάλτσες για να συνοδεύσετε αλμυρά πιάτα. Αυτοί είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και στο αντιοξειδωτικάγεγονός που τα καθιστά επίσης πολύ ωφέλιμα για την υγεία.

τα πάντα για τη φύτευση, τη σπορά, την καλλιέργεια και τη συντήρησή του

τα πάντα για τα λουλούδια του που θα φωτίσουν τον κήπο σας