τα πάντα για τα λουλούδια του που θα φωτίσουν τον κήπο σας

Οι ιαπωνικές καμέλιες είναι κομψά, πανύψηλα ανθοφόρα φυτά που μπορούν να προσθέσουν μια πινελιά χρώματος και κομψότητας σε κάθε κήπο. Αυτά τα φυτά είναι εγγενή στην Ανατολική Ασία όπου καλλιεργούνται εδώ και αιώνες για την ομορφιά τους. Επίσης χρησιμοποιούνται συχνά στην παραδοσιακή ιατρική. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα όμορφα λουλούδια αυτού του θάμνου που μπορούν πραγματικά να φωτίσουν τον κήπο σας.

Ιστορία και ποικιλίες

Οι ιαπωνικές καμέλιες, επίσης γνωστές ως ιαπωνικές καμέλιες ή αειθαλείς καμέλιες, είναι εγγενείς στην ανατολική Ασία, συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Κορέα. Εισήχθησαν στην Ευρώπη 18ος αιώνας και γρήγορα έγιναν δημοφιλή για την ομορφιά τους και ικανότητα να ανθίζει το χειμώνα. Υπάρχουν πάνω από 3.000 ποικιλίες καμέλιας, από τις οποίες περίπου 300 είναι είδη ιαπωνικής καμέλιας. Αυτά μπορούν να ταξινομηθούν σε δύο κύριες ομάδες: πρώιμες ανθισμένες καμέλιες et καμέλιες όψιμης ανθοφορίας. Οι πρώτες, γνωστές και ως φθινοπωρινές καμέλιες, ανθίζουν από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, ενώ οι δεύτερες δείχνουν τα άνθη τους από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο.

Οι ιαπωνικές καμέλιες είναι θάμνοι με αειθαλής που μπορεί να φτάσει σε ύψος 2 έως 5 μέτρα. Τα φύλλα είναι γυαλιστερά και σκούρα πράσινα. Τα λουλούδια είναι μεγάλα και πολύχρωμα. Μπορούν να είναι μονόκλινα ή διπλά και συχνά είναι βαμμένα τριαντάφυλλοτου ρουζ ή του blanc. Οι καμέλιες εκτιμώνται επίσης για τους λεπτό άρωμα και τα δικά τους χρήση στην παραδοσιακή ιατρική.

Καλλιέργεια και συντήρηση

Οι ιαπωνικές καμέλιες είναι φυτά εύκολο να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί, αλλά χρειάζονται συγκεκριμένες συνθήκες για να ευδοκιμήσουν. Είναι πράγματι απαραίτητο να τους προσφέρουμε α όξινο, καλά στραγγιζόμενο έδαφοςκαι να προτιμάτε σκιασμένες περιοχές. Οι καμέλιες είναι επίσης ευαίσθητες στον παγετό, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να τις προστατέψουμε καλά με την έναρξη του χειμώνα και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Είναι σημαντικό να φυτέψετε ιαπωνικές καμέλιες φθινόπωρο ή άνοιξη επιλέγοντας ένα μέρος καλά προστατευμένο από τους ψυχρούς ανέμους και το άμεσο ηλιακό φως. Το φυτό πρέπει να είναι ποτίζονται τακτικά, ειδικά κατά την περίοδο ανάπτυξης. Είναι επίσης απαραίτητο να το γονιμοποιήσετε με ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης. Επιπλέον, είναι απαραίτητο κλαδέψτε το τακτικά να διατηρήσει το σχήμα και την εμφάνισή του. Τέλος, πρέπει να θυμάστε να αφαιρέσετε τα ξεθωριασμένα λουλούδια για να τονώσετε την ανάπτυξη νέων λουλουδιών.

Σημασία στην παραδοσιακή ιατρική

Οι ιαπωνικές καμέλιες δεν χρησιμοποιούνται μόνο για τη διακόσμηση του κήπου σας. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία φράχτες, οθόνες απορρήτου, καλύμματα εδάφους και εστιακά σημεία σε κήπους. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: οι καμέλιες χρησιμοποιούνται επίσης συχνά στο παραδοσιακό φάρμακο για τη θεραπεία ποικίλων προβλημάτων υγείας, όπως λοιμώξεις του αναπνευστικού, πόνους της περιόδου ή πονοκεφάλους. Αυτό είναι ένα ελάχιστα γνωστό αλλά ουσιαστικό χαρακτηριστικό, ειδικά σε ορισμένες ασιατικές χώρες.

Κατά κανόνα, αυτά είναι φυτά που απαιτούν λίγη επιπλέον φροντίδα, αλλά δυστυχώς μπορεί να είναι επιρρεπείς σε ορισμένες ασθένειεςόπως το σήψη των ριζώνο κηλίδα φύλλου et ανθρακνόζη. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι καμέλιες μπορεί να είναι ο αγαπημένος στόχος ορισμένων κοινών παρασίτων, όπως π.χ αλευροφόραΟ αφίδες και το κόκκινες αράχνες. Μπορούν να αντιμετωπιστούν με φυτοφάρμακα και μυκητοκτόνα, αλλά είναι σημαντικό να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες του προϊόντος και να λαμβάνετε προληπτικά μέτρα για την αποφυγή προσβολών.

τα πάντα για αυτόν τον θάμνο κήπου

όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτόν τον θάμνο κήπου