τα πάντα για τη φύτευση, τη σπορά, την καλλιέργεια και τη συντήρησή του

Η μέντα είναι ένα πολύ αρωματικό αρωματικό φυτό. Αρωματίζει τόσο τα πιάτα μας, τα τσάγια όσο και τα άλλα επιδόρπια, αλλά απωθεί επίσης ορισμένα έντομα από τον κήπο και τα λαχανικά. Είναι ένα πολυετές φυτό που η καλλιέργεια του είναι τόσο εύκολη που το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι του κήπου και κυρίως της κουζίνας. Οπότε δεν υπάρχει πλέον θέμα αγοράς του σε τσάντα! Η φρέσκια μέντα από τον κήπο είναι καλύτερη. Είναι ένα πολύ ανθεκτικό φυτό που μπορείτε να το καλλιεργήσετε στο έδαφος ή σε γλάστρα. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καλλιέργεια μέντας.

1) Πώς να φυτέψετε μέντα σε γλάστρες ή σε εξωτερικούς χώρους;

Φύτευση σε εξωτερικούς χώρους :

Εάν αγοράζετε τη μέντα σας σε γλάστρα, αλλά θέλετε να την καλλιεργήσετε στον κήπο, σκεφτείτε να τη φυτέψετε στο έδαφος από τον Απρίλιο! Στη συνέχεια καλύψτε το έδαφος με ένα στρώμα κομπόστ. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η μέντα μπορεί γρήγορα να γίνει επεμβατική από τους δρομείς της. Σε εξωτερικούς χώρους, δώστε του άφθονο χώρο. Είναι πιθανό να βρείτε μια θέση για αυτό στον λαχανόκηπο με άλλα αρωματικά φυτά ή ανάμεσα στα βράχια.

Φύτευση γλάστρας σε εσωτερικό χώρο :

Η κουλτούρα της μέντας είναι πλήρως προσαρμοσμένη στους εσωτερικούς μας χώρους. Απλώς αγοράστε το σε γλάστρα και μεταφέρετέ το αμέσως σε μεγαλύτερη γλάστρα. Αυτό θα περιορίσει την εξάπλωση του φυτού. Θα απολαύσετε επίσης το υπέροχο φρέσκο ​​άρωμα που αναδίδει η μέντα στο σπίτι σας.

Το πλεονέκτημα της καλλιέργειας μέντας σε εσωτερικούς χώρους είναι ότι μπορείτε να το κάνετε όλο το χρόνο, ακόμα και το χειμώνα αφού δεν υπάρχει κίνδυνος παγετού.

Συντελεστές: silviarita / Pixabay

Πώς να φροντίσετε τη μέντα;

Η μέντα εκτιμά το φως, αλλά χωρίς άμεσο ηλιακό φως που κινδυνεύει να το κάψει. Σε μια κατσαρόλα, τοποθετήστε το κοντά σε ένα παράθυρο. Είτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο, θα χρειαστεί να ποτίζεται τακτικά, μόλις το χώμα αρχίσει να στεγνώνει. Το σημαντικό είναι να διατηρείτε το έδαφος πάντα υγρό.

η μέντα είναι αληθινή κατά των κουνουπιών, των αφίδων και των μυγών. Τους απωθεί με το άρωμά της. Τοποθετήστε το κοντά στα επικίνδυνα φυτά σας.

Θα αρκεί τότε να ξεχορταίνετε στα πόδια του και να αποφύγετε τα ζιζάνια. Ένα καλό σάπια φύλλα θα είναι επίσης χρήσιμο.

Για να ξαναρχίσετε την καλλιέργεια το επόμενο έτος, κόψτε τις συστάδες μετά την ανθοφορία, αφήνοντας μόνο 10 cm μίσχους. Ωστόσο, θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε 3 χρόνιαγιατί από εκεί και πέρα ​​ο δυόσμος χάνει τη γεύση του.

Πηγή

Σχετικά Άρθρα:

Πατσούλι: πώς να το φυτέψετε, να το μεγαλώσετε και να το φροντίσετε

Άνηθος: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σπορά, την καλλιέργεια και τη φροντίδα του

Ρίγανη: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καλλιέργεια, τη σπορά και τη συντήρησή της

πώς να μεγαλώσει αυτό το υδρόβιο λουλούδι;

τα πάντα για αυτόν τον θάμνο κήπου