τα πάντα για το φυτό μαργαριταριών κολιέ

Το έδαφος του Rowley είναι ένα ιδιαίτερα ελκυστικό φυτό χάρη στα όμορφα φύλλα του σε σχήμα μπάλας. Ονομάζεται «μαργαριταρένιο κολιέ», στολίζει υπέροχα τα ράφια ή σε κρεμαστή μορφή σε κρεμαστή γλάστρα. Αυτό το μικρό χυμώδες φυτό μας εκπλήσσει λοιπόν με την ερπυστική ή πεσμένη μορφή του με διάστικτη με πράσινα φύλλα σε σχήμα σταφίδας και τις λεπτές αρωματικές ταξιανθίες του. Εύκολο στην καλλιέργεια, αυτό το πρωτότυπο και ασυνήθιστο παχύφυτο θα βρει εύκολα τη θέση του στο σπίτι σας! Εδώ είναι όλες οι συμβουλές μας για τη φροντίδα του εδάφους του Rowley.

1) Πώς να καλλιεργήσετε Rowley groundsel;

Όπως κάθε παχύφυτο, η αμβροσία του Rowley μπορεί να αγοραστεί σε γλάστρες που θα βρείτε σε κέντρα κήπου. Είναι ένα φυτό που δεν είναι απαιτητικό, αλλά ένα ποιοτικό και καλά στραγγιζόμενο έδαφος θα κάνει τη διαφορά. Ένα έδαφος για κάκτους θα είναι τέλειο δεδομένης της μέτριας συγκέντρωσης λιπάσματος. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα μείγμα από χώμα για γλάστρες, χώμα τύπου πηλού και χοντρή άμμο σε τρίτα.

ο η μεταφύτευση γίνεται την άνοιξη μόλις το φυτό φαίνεται στριμωγμένο στη γλάστρα του, δηλαδή περίπου κάθε 2 χρόνια. Επιλέξτε μια κατσαρόλα με λίγο μεγαλύτερη διάμετρο και διάτρητο στο βάθος, γιατί οι ρίζες του εδάφους φοβούνται περίσσεια νερού.

Πιστώσεις: Lcc54613 / iStock

2) Πώς να φροντίσετε τον Rowley groundsel;

Όπως και τα περισσότερα παχύφυτα, έτσι και η βάση του Rowley είναι άπληστοι στο φως ζουν για αρκετές ώρες. Η έλλειψη φωτός προκαλεί τέντωμα των μίσχων. Ωστόσο, αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως. Προτιμήστε να το τοποθετήσετε πίσω από τζάμι με φιλτροκουρτίνα ή σε μια πολύ φωτεινή βεράντα. Αποφύγετε επίσης πηγές θερμότητας όπως καλοριφέρ.

Η ιδανική θερμοκρασία είναι μεταξύ 18 και 24°C το καλοκαίρι και μεταξύ 10 και 15°C το χειμώνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Rowley groundsel καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους. Το καλοκαίρι, μπορείτε να βγάλετε το φυτό σας έξω αρκεί να το τοποθετήσετε σε μερική σκιά.

Senecio rowleyanus séneçon de Rowley
Credits: Elenakirey / iStock

Τα παχύφυτα απαιτούν λίγο νερό. Το υπερβολικό νερό είναι οι πρώτοι εχθροί των παχύφυτων. Το πότισμα πρέπει να είναι τακτικό μεταξύ άνοιξης και φθινοπώρου διασφαλίζοντας παράλληλα ότι το έδαφος στεγνώνει καλά ανάμεσα σε δύο ποτίσματα. Αποφύγετε να βρέξετε τα φύλλα και τα άνθη. Το χειμώνα αρκεί ένα πότισμα το μήνα, γιατί το φυτό ξεκουράζεται.

Η ανάπτυξή του είναι μάλλον αργή και υποστηρίζει μέγιστη θερμοκρασία 2°C. Παρακάτω, το φυτό χάνεται. Είναι δυνατό να ανθίσει το έδαφος του Rowley στα τέλη του χειμώνα, συγκεντρώνοντας ορισμένους παράγοντες. Χρειάζεται καλό φως και θερμοκρασία μειωμένη στους 10°C. Μην ποτίζετε. Τότε ίσως θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε όμορφα λουλούδια.

Πηγή

Σχετικά Άρθρα:

13 ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου για όσους δεν έχουν πράσινο αντίχειρα

Κάκτος: όσα πρέπει να κάνετε την άνοιξη για να τον ανανεώσετε!

Τριαντάφυλλο σε γλάστρα: πώς να το καλλιεργήσετε και να το διατηρήσετε στην τελειότητα;

συμβουλές για φύτευση, καλλιέργεια και συντήρηση

10 νάνες ποικιλίες για να καλλιεργήσετε στο μπαλκόνι σας