τι δουλειά να το συντηρήσω την άνοιξη;

Μετά από έναν νυσταγμένο χειμώνα, ο χλοοτάπητας χρειάζεται λίγο φούσκωμα. Ωστόσο, είναι την άνοιξη που οι εργασίες ξεκινούν σοβαρά για ένα λαμπερό γκαζόν! Μερικά βήματα που πρέπει να κάνετε θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε το υπέροχο γκαζόν σας όταν ξαναρχίσουν οι όμορφες ζεστές μέρες. Εδώ είναι η δουλειά που πρέπει να γίνει για το γκαζόν του κήπου την άνοιξη!

1) Έκθεση στη σκιά

Ένα γκαζόν που εκτίθεται στον ήλιο όλη την ημέρα κινδυνεύει να καεί και επομένως να κιτρινίσει. Θα ήταν ιδανικό εάν το γκαζόν μπορούσε να επωφεληθεί από ένα μερίδιο σκιάς και φρεσκάδας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν όχι, φροντίστε να επιλέξετε μια πολύ καλή ανθεκτική ποικιλία γκαζόν.

2) Παρατηρήστε σημάδια υγείας

Αν δείτε βρύα να σχηματίζονται στο γρασίδι σας, είναι σημάδι χώματος που είναι πολύ υγρό και στερείται θρεπτικών συστατικών. Μπορεί επίσης να οφείλεται σε έλλειψη ηλιακού φωτός. Ξεχάστε το θειικό σίδηρο, το οποίο είναι πολύ χημικό για τη γη! Σίγουρα, θα αφαιρέσει τον αφρό, αλλά μόνο για λίγο. Μια καλή συντήρηση αρκεί για να απαλλαγούμε από αυτό.

3) Ο σκαρφάλτης

Η απολέπιση του χλοοτάπητα συνίσταται στην αφαίρεση υπολειμμάτων όπως βρύα, νεκρό γρασίδι και αχυρόχορτο. Το scarifier βοηθά επίσης στην πρόληψη της εξάπλωσης βακτηρίων στο γρασίδι σας. Υπάρχουν χειροκίνητα και μηχανοκίνητα μοντέλα για όλα τα βαλάντια! Θα αναζωογονήσει το γκαζόν σας εν ριπή οφθαλμού. Αρκεί να κάνετε το scarification δύο φορές το χρόνο: την άνοιξη μετά τους τελευταίους παγετούς και το φθινόπωρο πριν από τους πρώτους παγετούς. Το γκαζόν πρέπει να είναι τουλάχιστον τριών ετών και να έχει κουρευτεί εκ των προτέρων.

Συντελεστές: Skitterphoto / Pixabay

4) Λιπάνετε το γκαζόν

Πρέπει με κάποιο τρόπο να φτιάξεις το γκαζόν. Συνεισφέρετε πλούσιο σε άζωτο λίπασμα που θα τονώσει την αποκατάσταση της βλάστησης. Θα δράσει επίσης στο χρώμα του γκαζόν που θα γίνει πιο πράσινο από ποτέ.

5) Πότισμα

Εάν η πηγή είναι ιδιαίτερα ξηρή, φροντίστε να ποτίσετε καλά το γκαζόν. Προτιμήστε να κάνετε αυτό το πότισμα νωρίς το πρωί. Αυτό θα επιτρέψει στο γρασίδι σας να παραμείνει φρέσκο ​​περισσότερο.

Πηγή

Σχετικά Άρθρα:

Υβριδικό τριαντάφυλλο: η τεχνική για να δημιουργήσετε μια νέα ποικιλία τριαντάφυλλου!

Τα ζιζάνια είναι χρήσιμα και όχι τόσο άσχημα. Μάθετε γιατί!

Αυτί ελέφαντα: συμβουλές φροντίδας και καλλιέργειας για το Alocasia

τι να κάνεις την άνοιξη για να δροσιστεί!

πώς να τα σπέρνουμε, να τα καλλιεργούμε και να τα συντηρούμε