τι είναι και πώς να το χρησιμοποιήσω;

Η γη διατόμων είναι ένα φυσικό έδαφος που ονομάζεται επίσης γη διατόμων ή kieselguhr. Χρησιμοποιείται ευρέως στον κήπο, αποτελείται από θρυμματισμένους σκελετούς φυκιών. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη γη διατόμων και τη χρήση της.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη γη διατόμων στον κήπο;

Η γη διατόμων χρησιμοποιείται για τον έλεγχο ορισμένων παρασίτων, είτε σε εσωτερικούς χώρους είτε στον κήπο. Πράγματι, χρησιμοποιείται συχνά ενάντια σε κοριούς, κατσαρίδες, αράχνες και ενάντια σε πολλά άλλα μικρά ζώα που ζουν στα σπίτια μας. Λειτουργεί με τον εξής τρόπο: η γη στεγνώνει τα έντομα ρουφώντας το λάδι από τον εξωσκελετό τους.

Βρίσκεται στο εμπόριο, συνήθως στο διάδρομο των φυτοφαρμάκων. Η γη διατόμων χρησιμοποιείται επίσης στα κοτόπουλα για τον έλεγχο των ακάρεων του αίματος. Είναι επομένως απαραίτητο σε μια αυλή. Αυτή η λευκή σκόνη είναι επίσης ένα εξαιρετικό απωθητικό μυρμηγκιών.

Συντελεστές: Spitfire1973 / iStock

Κατά την εφαρμογή του προϊόντος, είναι καλύτερο να φοράτε μάσκα και γάντια. Είναι επίσης απαραίτητο να κρατάτε μακριά τα παιδιά και τα κατοικίδια έως ότου η σκόνη αποτεθεί εντελώς στο έδαφος.

Για εφαρμογή σε εξωτερικό χώρο, φροντίστε να μην βρέχει κατά τη διάρκεια της ημέρας, διαφορετικά θα πρέπει να ξεκινήσετε ξανά τη διαδικασία.

Είναι επίσης δυνατή η χρήση γης διατόμων με τη μορφή ψεκασμών. Για αυτό, αρκεί να φτιάξετε ένα διάλυμα που περιέχει 1 φλιτζάνι χώμα για 2 λίτρα νερό. Ανακατέψτε καλά το διάλυμα και στη συνέχεια μπορείτε να το εφαρμόσετε ως χρώμα σε δέντρα και θάμνους.

Θυμηθείτε να διατηρείτε τη γη διατόμων σας σε ξηρό μέρος, έτσι ώστε η αποτελεσματικότητά της να παραμένει η βέλτιστη.

Κίνδυνοι

Για τους ανθρώπους, η σκόνη διατόμων δεν είναι επικίνδυνη όταν χρησιμοποιείται με προσοχή. Ωστόσο, όπως κάθε σκόνη όταν εισπνέεται, προκαλεί φαγούρα ή ήπιο βήχα. Όταν είναι στο δέρμα, θα το ερεθίσει και θα το στεγνώσει. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να εξοπλιστείτε με μάσκα, γάντια ή ακόμα και προστατευτικά γυαλιά.

10 λουλούδια και φυτά που έχουν γίνει ξανά trendy

φύτευση και καλλιέργεια αυτού του αρωματικού σπόρου