Τι χόρτα να φυτέψω πριν το χειμώνα;

Η σκλήρυνση είναι ευεργετική για τα φυτά. Εάν τα χόρτα φυτευτούν πριν από το χειμώνα, τότε θα ριζώσει καλύτερα και θα δώσει πιο γρήγορη συγκομιδή την άνοιξη. Εδώ είναι οι συμβουλές μου για το τι χόρτα να φυτέψω πριν από το χειμώνα και πώς; Οι πράσινοι σπόροι σκληραίνουν, δηλαδή υφίστανται τη λεγόμενη διαστρωμάτωση, στη συνέχεια λαμβάνουν αυξημένη αντοχή στις ασθένειες και πολλές άλλες θετικές ιδιότητες, οι οποίες αργότερα βοηθούν στην καλύτερη ανάπτυξη και την παραγωγή καλύτερων βλαστών.

Ποια είναι τα οφέλη της διαστρωμάτωσης

Αρχικά, ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αν αξίζει καν να μπερδευτούμε με ένα τέτοιο γεγονός. Ίσως υπάρχει μια επιλογή να φυτέψετε σπόρους την άνοιξη και δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε αυτό;

Έτσι, από τα κύρια χρήσιμα πλεονεκτήματα της στρωματοποίησης, πρέπει να σημειωθεί:

  • απουσία ασθενειών?
  • αντοχή σε παράσιτα?
  • σπορόφυτα μετά το ζέσταμα της γης.
  • πρώιμα φυτά.

Έτσι, υπάρχει πράγματι μια ευκαιρία να αξιοποιήσετε περισσότερο την καλλιεργητική περίοδο και να χρησιμοποιήσετε τη δική σας γη πιο παραγωγικά. Εάν φυτέψετε σπόρους το φθινόπωρο, τότε την άνοιξη μπορείτε να πάρετε πολύ δροσερούς βλαστούς για να ζηλέψουν οι γείτονές σας.

Τι να φυτέψετε χόρτα για το χειμώνα

Για να αποκτήσετε χρήσιμα φυτά, θα πρέπει να επιλέξετε εκείνα για τα οποία το χειμώνα θα είναι η καλύτερη επιλογή. Εδώ πρέπει να τονιστεί:

Η ίδια η διαδικασία σποράς είναι αρκετά τυπική, δεν χρειάζεται να εφεύρετε τίποτα, ακολουθήστε τον τυπικό αλγόριθμο. Πρώτα πρέπει να κάνετε τρύπες στις οποίες τοποθετούνται οι σπόροι, μετά από τις οποίες το έδαφος ισοπεδώνεται με ένα εργαλείο κήπου.

Το επίστρωμα χρησιμοποιείται από πάνω. Παρεμπιπτόντως, ένα επιπλέον βολικό στοιχείο εμφανίζεται εδώ, καθώς το φθινόπωρο είναι μερικές φορές δύσκολο να απορρίψετε τα υπολείμματα φυτών, πεσμένου χόρτου και τα παρόμοια.

Τα χειμερινά κρεβάτια με αυτή την έννοια είναι ιδανικά, προστατεύετε τους σπόρους από το υπερβολικό κρύο και δημιουργείτε τις απαραίτητες συνθήκες, ενώ εξοικονομείτε χρόνο και εργατικούς πόρους για τον καθαρισμό του χώρου από τα υπολείμματα φυτών, τα οποία τελικά γίνονται σάπια φύλλα.

Εν κατακλείδι, ας πούμε για τη δυνατότητα φύτευσης διαφόρων μαρουλιών και άγριων σκόρδων, τα οποία επίσης ξεχειμωνιάζουν καλά και μπορούν να φέρουν αρκετά μεγάλη ποσότητα βιταμινών στο σώμα σας και υπέροχους ανοιξιάτικους βλαστούς.

Πώς να πάρετε μια καλή συγκομιδή σταφίδων

Συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε εάν υπάρχουν κόκκινες κυρτές κηλίδες στα φύλλα στη σταφίδα