Τι 10 λουλούδια εκκολάπτονται από το έδαφος και ανθίζουν πριν από τα υπόλοιπα την άνοιξη

Αν θέλετε να ευχαριστήσετε τους πάντες και να χαρείτε τον εαυτό σας με φωτεινά όμορφα λουλούδια πριν από όλους, ενώ το χιόνι δεν έχει λιώσει ακόμα παντού στο δρόμο – τότε φυτέψτε ανοιξιάτικα λουλούδια στο παρτέρι σας. Γιατί ανθίζουν πριν από τα υπόλοιπα.

Λευκόιο

Όλοι γνωρίζουν αυτό το λουλούδι, αρχίζει να μεγαλώνει κάτω από το χιόνι, και μόλις το χιόνι αρχίσει να λιώνει λίγο, το παρατηρούμε αμέσως. Αν και είναι μικρά και λευκά από μόνα τους, λόγω του ότι μεγαλώνουν σε θάμνους, φαίνονται αρκετά ελκυστικά καθώς ένα μικρό μπουκέτο για μια ίντσα είναι έτοιμο, ακριβώς την ώρα της 8ης Μαρτίου.

Αλλά στην πραγματικότητα, το πραγματικό όνομα του χιονιού είναι διαφορετικό “Galanthus” και είναι καλύτερο να το φυτέψετε σε τοποθεσίες που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με εκείνα τα μέρη όπου αυτά τα λουλούδια αναπτύσσονται στη φύση.

Για φύτευση, μπορείτε να εξετάσετε μέρη όπως: ένας θάμνος από σταφίδες ή άγρια ​​τριαντάφυλλα, οπωροφόρα δέντρα, το κύριο πράγμα είναι να αποφύγετε τα κωνοφόρα και τους θάμνους, καθώς δίνουν μεγάλη σκιά νωρίς την άνοιξη λόγω των βελόνων τους, οι οποίες δεν ρίχνονται.

Αλλά τα οπωροφόρα δέντρα και οι θάμνοι απλώς ρίχνουν τα φύλλα τους και στις αρχές της άνοιξης οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να φτάσουν τέλεια στο έδαφος, όπου ξυπνούν τα πρώτα τσαμπιά χιονοστιβάδες.

Κρόκος

Τη δεύτερη θέση μεταξύ των ανοιξιάτικων primroses καταλαμβάνουν οι κρόκοι. Αυτά τα λουλούδια μπορούν να σας ευχαριστήσουν όχι μόνο με το χρωματικό τους σχήμα, αλλά και με το πρώτο λουλούδι ήδη στα τέλη Φεβρουαρίου. Με την προϋπόθεση ότι στην περιοχή σας οι κλιματικές συνθήκες επιτρέπουν στον κρόκο να ανθίσει.

Ο κρόκος, όπως και η χιονοστιβάδα, προτιμά ένα ηλιόλουστο παρτέρι ή μέρη κοντά σε θάμνους ή δέντρα που δεν έχουν ακόμη πράσινη μάζα στις αρχές της άνοιξης. Ως εκ τούτου, συχνός επισκέπτης στα λιβάδια.

Αλλά όχι μόνο οι άνθρωποι αγαπούν αυτά τα λουλούδια, τα τρωκτικά αγαπούν τους βολβούς τους, οπότε όταν φυτεύετε βολβούς σε ανοιχτό έδαφος είναι καλύτερο να τους φυτεύετε σε καλάθια, ώστε να προστατεύετε τον κρόκο από τα τρωκτικά.

Μουσκάρι

Το Muscari είναι ευρέως γνωστό ως υάκινθος ποντικών. Παρά το γεγονός ότι αυτά τα λουλούδια είναι μικρά, θα έλεγε κανείς μειωμένο αντίγραφο υάκινθων, είναι πολύ όμορφα και έχουν το χρώμα ανοιξιάτικου ουρανού.

Για να καλλιεργήσετε αυτό το λουλούδι, πρέπει να λάβετε υπόψη μερικά σημεία:

  • Αυτό το φυτό αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και σχηματίζει πλούσια κουρτίνες.
  • Οι βολβοί είναι πολύ μικροί, επομένως είναι αδύνατο να τους ξεθάψετε εντελώς.
  • Αναπαράγονται στο ίδιο παρτέρι και δεν μετακινούνται ποτέ πουθενά αλλού.

Όταν επιλέγετε ένα μέρος για αυτό το φυτό, επιλέξτε ακριβώς την τοποθεσία που δεν θα χρειαστείτε στο εγγύς μέλλον. Γιατί είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείτε και να αφαιρέσετε το Muscari και θα χρειαστεί να προσπαθήσετε πολύ. Και αυτό το λουλούδι θα σας ευχαριστήσει στις αρχές Απριλίου.

δικτυωτή ίριδα

Αν και η δικτυωτή ίριδα είναι πολύ μικρή και δεν ξεπερνά τα δέκα εκατοστά σε ύψος. Αυτό το λουλούδι είναι πολύ όμορφο και κομψό, και όταν δείτε αυτή την ομορφιά, θα θέλετε αμέσως να φυτέψετε ένα τέτοιο λουλούδι στο παρτέρι σας. Η δικτυωτή ίριδα αγαπά πολύ τον ήλιο, γι’ αυτό επιλέξτε παρτέρια για αυτό όπου θα υπάρχει πολύ ηλιακό φως για αυτήν.

Τα Iridodictium, αν και γίνονται μικρά, είναι εξαιρετικοί συνεργάτες για χιονοστιβάδες και muscari, μαζί θα δημιουργήσουν ακαταμάχητη ομορφιά στο παρτέρι σας. Για να ανθίσει η Ίριδα εγκαίρως, πρέπει να φυτέψετε τους βολβούς μόλις έρθει το φθινόπωρο. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Εραντής

Ο Εράντις είναι ένα ηλιόλουστο λουλούδι. Δείχνει την ομορφιά του στο παρτέρι, όταν το πράσινο μόλις φαίνεται κάτω από το έδαφος. Ο Εραντής λέγεται λαϊκά Βεσεννικομεράντης. Και ήταν αυτό το όνομα που έγινε πιο δημοφιλές και άρχισε να χρησιμοποιείται πιο συχνά. Η ανθοφορία του erantis εξαρτάται από το κλίμα της περιοχής σας. Εάν η περιοχή σας είναι ζεστή, τότε θα σας ενθουσιάσει με τα κίτρινα άνθη της τον Μάιο. Αλλά αν είναι μέτρια, τότε περιμένετε ομορφιά στις αρχές Απριλίου.

Ο Εράντις δεν μεγαλώνει πάνω από δέκα εκ. Τα άνθη του όμως είναι σχετικά μεγάλα και συχνά έχουν διάμετρο περίπου 2,5 εκ. Στη φυσική φύση, ο βερνιέ προτιμά τη μερική σκιά και επιλέγει μια θέση στα δάση, αλλά δεν θα το βρείτε κάτω από κωνοφόρα δέντρα, το λουλούδι αγαπά μια ανοιχτή σκιά. Και στο σπίτι, τα φυλλοβόλα δέντρα και οι θάμνοι μπορούν να το δημιουργήσουν. Επίσης, κατά τη φύτευση, την άνοιξη δεν αρέσει το πολύ υγρό χώμα, αλλά και η ξηρασία, οπότε επιλέξτε τη μέση.

Χιονοσταλίδες

Συχνά οι άνθρωποι μπερδεύουν το βατόμουρο και το χιονοστιβάδα. Αλλά διαφέρουν όχι μόνο στην γαλάζια ταξιανθία τους, αλλά και στο σχήμα τους στο bluebell έχουν σχήμα καμπάνας. Αλλά όταν πρόκειται για την ποικιλία των βατόμουρων, τα λουλούδια τους μπορεί να είναι τόσο λευκά όσο οι νιφάδες χιονιού. Στο λαό, το scilla ονομάζεται πιο συχνά scylla.

Κατά τη φύτευση της σχίλιας, επιλέξτε ένα χώμα που περνάει καλά την υγρασία και επιλέξτε μόνο εκείνα τα μέρη που δεν θα φυτέψετε τίποτα άλλο, καθώς η σκαλίτσα αναπαράγεται και πολύ γρήγορα θα γεμίσει ολόκληρη την περιοχή που της έχετε δώσει.

Καταψύκτης

Στους Λαούς, ο ελλέβορος αποκαλείται συχνά – το τριαντάφυλλο του Χριστού. Με την ευκαιρία, στην πραγματικότητα πολλά είδη τριαντάφυλλων – 12. Αυτό το όνομα του δόθηκε, γιατί ανθίζει πιο κοντά στις διακοπές του Πάσχα.

Τα υβρίδια καλλιεργούνται συχνότερα, καθώς διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων, όπως μοβ με ευδιάκριτες κουκκίδες στα πέταλα, ή κίτρινο ή λευκό.

Κατά τη φύτευση, πρέπει να λάβετε υπόψη το κλίμα της περιοχής σας, εάν είναι υποτροπικό, τότε είναι καλύτερο να φυτέψετε λουλούδια το φθινόπωρο, στην περιοχή μας θα είναι καλύτερα την άνοιξη, όταν το χιόνι λιώνει και η γη ζεσταίνεται πάνω.

Ηράνθεμο

Η καλλιέργεια αυτού του λουλουδιού δεν είναι εύκολη, είναι καλύτερο να το αγοράσετε έτοιμο στο κατάστημα και απλά να το φυτέψετε σε ένα παρτέρι. Το Primrose διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων. Φαίνεται πολύ όμορφο και συμπαγές σε γλάστρες, έτσι επισκίασε σχεδόν εντελώς τα λουλούδια της Ίριδας. Φυσικά, το primrose λατρεύει τη ζεστασιά και όσο πιο ζεστό είναι το κλίμα, τόσο πιο γρήγορα θα σας ενθουσιάσει με τα υπέροχα λουλούδια του.

Η πρώιμη περίοδος ανθοφορίας είναι ο Μάρτιος. Σε εύκρατα κλίματα, τα primroses ανθίζουν στα μέσα Απριλίου. Αναπαράγονται εύκολα διαιρώντας τον ίδιο τον μητρικό θάμνο. Και δεν χρειάζεται καν να περιμένετε μέχρι να ανθίσει, γιατί χωρίζοντας τον ανθισμένο θάμνο, δεν θα τον βλάψετε λίγο.

μυρτιά

Μόλις οι ακτίνες του Μαρτίου του ήλιου έφτασαν στο έδαφος, το Periwinkle, χωρίς να περιμένει να λιώσει το χιόνι, αρχίζει να αναπτύσσεται ήδη κάτω από αυτό και αμέσως απελευθερώνει τους βλαστούς του. Μετά από λίγη ώρα, η μυρτιά μετατρέπεται σε πράσινο χαλί σπαρμένο με λιλά-γαλάζιες ταξιανθίες.

Αν θέλετε να μεγαλώσετε μια περιβούλα στο παρτέρι σας, σημειώστε ότι δεν του αρέσουν οι ανοιχτές ακτίνες του ήλιου, του αρέσει περισσότερο η σκιά, πρέπει οπωσδήποτε να ποτίσετε το λουλούδι, αν όχι, βρέχει πολύ καιρό , το χώμα θα πρέπει να περνάει καλά την υγρασία, η περιβούλα δεν αρέσει, όταν η υγρασία λιμνάζει, αναπαράγεται μόνο με διαίρεση των μοσχευμάτων.

Είναι καλύτερο να φυτέψετε σε ανοιχτό έδαφος το δεύτερο μισό της άνοιξης. Αλλά η πρακτική έχει δείξει ότι εάν ένα μόσχευμα φυτευτεί στα μέσα του καλοκαιριού ή ένα λουλούδι που αγοράσατε φυτευτεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε σίγουρα θα ριζώσει και θα σας ευχαριστήσει με την ομορφιά του.

Νάρκισσος

Ο νάρκισσος είναι ένα φωτεινό ηλιόλουστο λουλούδι με έντονο άρωμα.

Όταν φυτεύετε νάρκισσο στο έδαφος, επιλέξτε έδαφος που είναι καλά διαπερατό από την υγρασία και δεν θα λιμνάζει την υγρασία, καθώς προκαλεί ανίατη βασική σήψη στους βολβούς. Αφού ξεθωριάσει ο νάρκισσος, καλό είναι να κόψετε το λουλούδι έτσι ώστε το φυτό να κατευθύνει τις δυνάμεις του για να ενισχύσει τον βολβό και όχι να ωριμάσει τους σπόρους.

Αν όμως θέλετε να τα πολλαπλασιάσετε, τότε δεν χρειάζεται να κόψετε το λουλούδι. Σε αντίθεση με ένα λουλούδι, τα φύλλα δεν χρειάζεται να αγγίζονται, τα ίδια πρέπει να κιτρινίσουν και να πεθάνουν. Εάν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση του κήπου με λουλούδια, κάντε σάπιασμα, θα προστατεύσει από τις κακές καιρικές συνθήκες. Η φύτευση και η μεταφύτευση γίνεται καλύτερα από τα τέλη Αυγούστου έως τις αρχές Οκτωβρίου.

Δέντρο αβοκάντο: φύτευση, κλάδεμα και συντήρηση

Ανακαλύψτε 10 πολύ πρωτότυπα και διακοσμητικά κρεμαστά φυτά