φύτευση, καλλιέργεια, φροντίδα και συγκομιδή

Η πιπεριά Espelette είναι ένα διάσημο φυτό που παράγει κόκκινα φρούτα που είναι γνωστό ότι καρυκεύουν τα πιάτα με δύναμη 4 στην κλίμακα Scoville. Με καταγωγή από την Κεντρική Αμερική, καλλιεργείται στη Γαλλία, κυρίως στη Χώρα των Βάσκων. Όσον αφορά την καλλιέργεια, είναι ένα φυτό που μοιάζει με τις ντομάτες ή τις πιπεριές. Εδώ είναι όλες οι συμβουλές μας για την καλλιέργεια πιπεριάς Espelette.

Πού, πότε και πώς να καλλιεργήσετε την πιπεριά Espelette;

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πιπεριά Espelette είναι ένα φυτό που απαιτεί πολλή ζέστη και πάνω από όλα ένα καλό λιακάδα. Δεν είναι όντως καθόλου ρουστίκ.

Η πιπεριά Espelette φυτεύεται καλύτερα κατά τη διάρκεια του μήνα Μάιο σε αρκετά πλούσιος.

Πίστωση:JacquesPALUT

Πριν από τη φύτευση, θυμηθείτε να προετοιμάσετε το έδαφος μαλακώνοντάς το ελαφρώς και προσθέτοντας μέταλλα κοπρόχωμα καλά αποσυντιθέμενο. Κατά τη φύτευση, κάντε μια τρύπα περίπου 3 φορές το μέγεθος της μπάλας της ρίζας και στη συνέχεια γεμίστε την χτυπώντας την. Τέλος, πολτοποιήστε τη βάση με τα υλικά της επιλογής σας. Επιπλέον, αν φυτέψετε πολλά, θυμηθείτε να το κάνετε χώρο σε απόσταση περίπου 50 cm μεταξύ τους.

Συντήρηση και ασθένειες

Όσον αφορά τη συντήρηση, δεν χρειάζεται να γίνει κλάδεμα. Δεν είναι επίσης απαραίτητο να το ταΐζετε υπερβολικά με νερό. Πράγματι, χάρη στις ρίζες της, η πιπεριά Espelette μπορεί να απορροφήσει όλα τα ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ουσιες που χρειάζεται στο έδαφος. Ωστόσο, α πότισμα τακτικά μετά τη φύτευση θα του επιτρέψουν να αποθηκεύσει τη δύναμη που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει το καλοκαίρι.

Αυτό το φυτό μπορεί να μολυνθεί με μούχλαπροσελκύει επίσης τα ακάρεα αράχνης και αφίδες. Πρέπει λοιπόν να προσέχετε καλά την υγεία σας.

Πιπέρι Espelette
Πιστώσεις: daboost / iStock

Συγκομιδή

Για τη συγκομιδή της πιπεριάς γίνεται όλο το καλοκαίρι, μέχρι τον Οκτώβριο. Γενικά, οι πιπεριές αποξηραίνονται σε μορφή συμπλέγματος. Για να το φτιάξετε, πάρτε μια βελόνα και τρυπήστε τον καρπό στον μίσχο μετά περάστε λίγο νήμα φαγητού για να συνδέσετε τα φρούτα μεταξύ τους. Το τσαμπί πρέπει να κρεμαστεί σε στεγνό και αεριζόμενο μέρος. Θα ξέρετε ότι οι πιπεριές σας είναι έτοιμες όταν γίνουν τραγανές και έχουν λίγο καφέ χρώμα.

Πώς να ελέγξετε αυτό το παράσιτο στον κήπο;

9 λουλούδια που ανθίζουν στη σκιά!