Φύτευση φράουλας με σπόρους για σπορόφυτα. Πότε να σπείρετε φράουλες για σπορόφυτα το 2021.

Οι φράουλες θεωρούνται μούρο του δάσους που φυτρώνει στη σκιά, τα μούρα του είναι μικρά και πολύ νόστιμα. Τις περισσότερες φορές στους κήπους και τα περιβόλια μας καλλιεργούμε φράουλες. Η συγκομιδή μιας καλής συγκομιδής φράουλας από τον κήπο είναι πολύ πιο εύκολη από τις φράουλες. Ωστόσο, οι φράουλες είναι τόσο νόστιμες που η μητέρα μου τις μεγαλώνει στη σκιά, κάτω από μια σταφίδα, για να τις φάει.

Και το καλλιεργήσαμε μόνοι μας στο σπίτι από σπόρους. Ευτυχώς, τώρα στα καταστήματα κήπου, μπορείτε να αγοράσετε σπόρους φράουλας και τα σπορόφυτα φράουλας μεγαλώνουν πολύ απλά στο σπίτι. Το κύριο πράγμα είναι να ξέρετε πότε να φυτέψετε φράουλες για σπορόφυτα. Αλλά, εάν έχετε λάμπες για συμπληρωματικό φωτισμό των φυτών, δεν θα χρειαστεί καν να ασχοληθείτε με το χρονοδιάγραμμα φύτευσης φυτών κήπου. Απλώς ελέγξτε με το σεληνιακό ημερολόγιο, ώστε η ημέρα προσγείωσης να είναι ευοίωνη.

Πότε να φυτέψετε φράουλες για σπορόφυτα – είναι καλύτερο εάν οι φράουλες φυτεύονται με σπόρους για σπορόφυτα τον Φεβρουάριο – αρχές Μαρτίου. Αυτή τη στιγμή, γεμίστε μικρά μπολ, όπως δοχεία με αυγά, με χώμα. Πασπαλίστε από πάνω ένα στρώμα χιονιού και συμπιέστε το με ένα κουταλάκι του γλυκού. Στη συνέχεια, βάλτε έναν σπόρο φράουλας στο χιόνι, καλύψτε τα δοχεία με μεμβράνη ή γυαλί και βάλτε τα στο κάτω ράφι του ψυγείου για 2-3 εβδομάδες. Στη συνέχεια, εκτεθείτε σε ένα φωτεινό μέρος. Όταν το χιόνι λιώσει, θα τραβήξει τον σπόρο μέχρι τη μέση στο χώμα. Οι μικροί σπόροι χρειάζονται φως για να βλαστήσουν, επομένως δεν πρέπει να καλύπτονται με χώμα. Οι βλαστοί είναι μικροσκοπικοί, σαν δύο πράσινες κουκίδες στο χώμα.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μην καρφώνετε τις κοτυληδόνες στο χώμα κατά το πότισμα, επομένως πρέπει να ποτίζετε με μια πιπέτα, χωρίς να μπείτε στα φυτά, το καλύτερο από όλα κατά μήκος των άκρων του δοχείου. Όταν τα σπορόφυτα της φράουλας μεγαλώσουν λίγο, μπορούν να λερωθούν.

Αφού περάσουν οι παγετοί της άνοιξης, οι φράουλες μπορούν να φυτευτούν σε ένα σχολείο (σε ένα ειδικά προετοιμασμένο μικρό κρεβάτι χωρίς αγριόχορτα), εάν μέχρι αυτή τη στιγμή έχει ήδη 3-4 αληθινά φύλλα. Τον Αύγουστο, μπορείτε να φυτέψετε θάμνους στη θέση τους.

Λάβετε υπόψη ότι όταν σπέρνετε φράουλες με σπόρους για σπορόφυτα, συμβαίνει σχίσιμο, δηλαδή δεν θα έχουν όλοι οι θάμνοι μητρικές ιδιότητες.

Πότε να σπείρετε φράουλες για σπορόφυτα το 2021

Σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο, οι καλύτερες ημέρες για τη σπορά σπόρων φράουλας για σπορόφυτα το 2021 είναι οι εξής:

  • τον Ιανουάριο είναι καλύτερο να σπείρετε φράουλες στις 9, 27 – 30. Δυσμενείς για τη φύτευση σπόρων θα είναι 10 και 25 Ιανουαρίου.
  • Πότε να σπείρετε φράουλες για σπορόφυτα τον Φεβρουάριο: οι καλύτερες μέρες για σπορά φράουλας είναι 1 – 6, αλλά η σπορά είναι επίσης δυνατή στις 24, 26, 27 και είναι καλύτερο να μην σπείρετε σπόρους φράουλας στις 9 και 23 Φεβρουαρίου.
  • σπορά φράουλας για σπορόφυτα τον Μάρτιο η πιο επιτυχημένη θα είναι στις 4, 5, 6, 7 Μαρτίου, μπορείτε επίσης να κάνετε εργασίες φύτευσης στις 31 Μαρτίου. Οι ημέρες που δεν είναι ευνοϊκές για τη σπορά δενδρυλλίων φράουλας θα είναι 9, 17, 24 Μαρτίου.

Γιατί σπέρνω τόσους κατιφέδες στον κήπο

Πώς να επεξεργαστείτε τις σταφίδες το φθινόπωρο και να τις προετοιμάσετε για το χειμώνα.