Χρήσιμες ιδιότητες βασιλικού: αυτό συμβαίνει αν φυτέψετε βασιλικό στον ίδιο κήπο με πιπεριές, ντομάτες και αγγούρια!

Σίγουρα γνωρίζετε ότι ορισμένα φυτά επηρεάζουν την ανάπτυξη άλλων φυτών στον κήπο. Αυτή η ικανότητα ονομάζεται αλλοπάθεια. Κατά τη διαδικασία της ανάπτυξης και της ζωτικής τους δραστηριότητας, ορισμένα φυτά εκπέμπουν ουσίες που όχι μόνο διεγείρουν την ανάπτυξη και ανάπτυξη άλλων φυτών, αλλά και τα προστατεύουν από παράσιτα και ασθένειες.

Ένα τέτοιο υπέροχο φυτό είναι ο βασιλικός. Ένα πικάντικο φυτό με μεγάλη επιρροή. Εκτός από το νόστιμο άρωμα, την τεράστια ποσότητα βιταμινών και την υπέροχη γεύση, οι ιδιότητες του βασιλικού είναι να επηρεάζει τις γύρω καλλιέργειες ενώ μεγαλώνει στον κήπο.

Χρήσιμες ιδιότητες του βασιλικού όταν καλλιεργείται σε εξωτερικούς χώρους

Το άρωμα που αναδύεται από τα φύλλα βασιλικού δρα ως απωθητικό για τις ντομάτες, τα αγγούρια, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το λάχανο. Διώχνει με επιτυχία τις αφίδες και τις λευκές μύγες, που θα χαλάσουν τη μελλοντική καλλιέργεια.

καλλιέργεια βασιλικού στον κήπο

Η καλλιέργεια του βασιλικού σε ένα κρεβάτι τομάτας δημιουργεί ένα τόσο ευνοϊκό περιβάλλον στο οποίο η μούχλα και το ωίδιο δεν εμφανίζονται στα φύλλα ντομάτας. Φυτέψτε βασιλικό δίπλα σε αγγούρια ώστε να είναι ομοιόμορφα διάσπαρτος σε όλο τον κήπο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε εύκολα να προστατεύσετε τα αγαπημένα σας λαχανικά με τον πιο ασφαλή και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

οφέλη του βασιλικού

Η καλλιέργεια βασιλικού από σπόρους σε πήλινες γλάστρες δεν είναι μόνο όμορφη, αλλά και υγιεινή! Τοποθετήστε τα στην είσοδο του σπιτιού, στην εξοχική βεράντα και δεν θα αφήσει κουνούπια και μύγες να μπουν στο σπίτι. Αυτό είναι ένα πραγματικά μαγικό φυτό, και ακόμη και ένας αρχάριος κηπουρός μπορεί εύκολα να το καλλιεργήσει.

Ζήστε σε αρμονία με τη φύση και μην ξεχάσετε να μοιραστείτε χρήσιμες πληροφορίες με τους φίλους σας! Δεν γνωρίζουν όλοι αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες του βασιλικού!


6 λόγοι για τους οποίους ο άνηθος και ο μαϊντανός δεν θέλουν να αναπτυχθούν στην περιοχή

8 αναρριχώμενα φυτά που τους αρέσει η σκιά