όλα για αυτό το δέντρο που θα φέρει λίγη σκιά στον κήπο σας

Εάν τις περισσότερες φορές, τα φυτά σε έναν κήπο χρειάζονται πολύ ήλιο για να αναπτυχθούν καλά, πρέπει να αναγνωριστεί ότι η ύπαρξη λίγης σκιάς έξω είναι πάντα εκτιμημένη. Εάν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε πολλά, μπορείτε να περάσετε χρόνο απολαμβάνοντας τις ακτίνες του ήλιου από την αρχή της άνοιξης και όλο το καλοκαίρι. Εάν θέλετε να διατηρήσετε μια πράσινη και φυσική ατμόσφαιρα, ωστόσο, μπορεί να σας συμφέρει να στραφείτε στα δέντρα και όχι στις άκαμπτες και βιομηχανικές κατασκευές. Ανάμεσά τους, βρίσκουμε ιδιαίτερα το catalpa που μπορεί να είναι πραγματικό πλεονέκτημα χάρη στο απόλυτα μοναδικό φύλλωμά του.

Το catalpa: ένα πολύ φυλλώδες δέντρο

Τίποτα δεν ξεπερνά την παρουσία των δέντρων σε έναν κήπο. Αν είναι μια απολύτως υπέροχη φυτική παρουσία, είναι επίσης ένας φυσικός τρόπος για να δημιουργήσετε σκιερές γωνίες. Αν αυτό ψάχνετε, το catalpa είναι μάλλον για εσάς. Είναι ένα δέντρο που προέρχεται από την οικογένεια των bignoniaceaeκαι το οποίο κατατάσσεται στην κατηγορία των δέντρων και θάμνων.

Είναι φυτό σχετικά άκαμπτος που ξέρει να προσαρμόζεται σε πολλούς τύπους εδάφους. Επομένως ταιριάζει τέλεια στον κήπο σας. Όσον αφορά τη συντήρηση, το catalpa είναι ένα δέντρο το οποίο είναι εξαιρετικά εύκολο στη φροντίδα. Του αρκεί να ωφεληθεί από α καλή έκθεση στον ήλιο et επαρκώς στραγγισμένου εδάφους για να τα πάει καλά. Ωστόσο, φροντίστε να βρείτε ένα μέρος που να ξεφεύγει από τους δυνατούς ανέμους που δυστυχώς μπορεί να το αποδυναμώσουν.

Εάν θέλετε ένα δέντρο που μπορεί να σας προσφέρει γρήγορα λίγη σκιά, η catalpa είναι η πιο ενδιαφέρουσα εναλλακτική. Είναι πράγματι ένα δέντρο που ξέρει α πολύ ισχυρή ανάπτυξη από τη στιγμή που φυτεύεται. Για αυτό, προφανώς είναι απαραίτητο να συντηρήστε το καλά, ειδικά τον πρώτο χρόνο. Το πιο σημαντικό είναι ακόμα σταθερή και τακτική ενυδάτωση.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του catalpa

Θα έχετε καταλάβει: η catalpa είναι ένα δέντρο που έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είναι όντως πολύ εύκολο στη συντήρηση, μεγαλώνει πολύ γρήγορα και επομένως μπορεί να σας προσφέρει γρήγορα σκιασμένες περιοχές.

Ωστόσο, το γεγονός ότι μεγαλώνει τόσο καλά μπορεί επίσης να είναι ένα μειονέκτημα. Η catalpa είναι πράγματι ένα δέντρο που μπορεί να γίνει αρκετά γρήγορα εισβολής. Είναι λοιπόν απαραίτητο να παρακολουθήσετε προσεκτικά την ανάπτυξή του και κυρίως να μην διστάσετε κλαδέψτε το τακτικά για να μην πιάνει πολύ χώρο. Αυτό σημαίνει επίσης ότι μόλις φυτευτεί πρέπει να βρεις ένα μέρος για αυτό που θα του επιτρέψει να αναπτυχθεί. χωρίς να καταπατήσω πολύ στον χώρο σας.

Το Catalpa μπορεί επίσης να επηρεαστεί από αρκετές ασθένειες ωίδιο (που προκαλεί λεύκανση και ξήρανση των φύλλων), βερτισίλλιο (που επηρεάζει κυρίως ρίζες και κλαδιά), χλώρωση (που προκαλεί αποχρωματισμό των φύλλων) ή ακόμα και βερτισίλλιο. Είναι επομένως πολύ σημαντικό να παρακολουθούμε το δέντρο σας και βρείτε γρήγορα λύσεις για να το φροντίσετε.

6 φυτά που δεν χρειάζονται νερό!

όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το παράσιτο του κήπου