όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτά τα λουλούδια που μπορούν να φωτίσουν τον λαχανόκηπό σας

Ο λαχανόκηπος είναι ένα μέρος γαλήνης και ξεκούρασης για πολλούς ανθρώπους, ειδικά για τους λάτρεις της κηπουρικής. Επομένως, είναι απολύτως φυσικό να θέλετε να το κάνετε ένα όμορφο και φιλόξενο μέρος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει φύτευση μερικών λουλουδιών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επιλέξετε αυτά που θα βάλετε με προσοχή ώστε να ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους και κυρίως να αποφύγετε να φυτέψετε κάποια που δεν αντιστοιχούν απαραίτητα στα άλλα φυτά του κήπου σας. Τα ναστούρτια είναι ακριβώς λουλούδια που είναι ευπρόσδεκτα στον κήπο και τα οποία πάνω από όλα θα προσθέσουν μια ωραία πινελιά χρώματος.

Nasturtiums: λουλούδια για να ομορφύνουν τον κήπο σας

Τα ναστούρτια είναι συνήθως όμορφα λουλούδια πορτοκάλι, αλλά που μπορεί επίσης να είναι κίτρινο και κόκκινο. Όσον αφορά το φύλλωμα, αυτό του νυστέρι μοιάζει πολύ με αυτό του κισσού. Είναι λοιπόν ένα αναρριχητικό φυτό που δένει τέλεια με έναν φράχτη ή έναν φράχτη. Αυτό το φυτό έχει λοιπόν τη θέση του σε έναν κήπο στον οποίο θα προσθέσει χρώμα και μια πινελιά πρωτοτυπίας. Ωστόσο, είναι επίσης δυνατό να βρεθεί νάνους νάνους που είναι ιδανικά για χαμηλά κρεβάτια καθώς και για μπορντούρες ή κρεβάτια. Εάν θέλετε να προσθέσετε λίγο χρώμα στον κήπο σας, μπορείτε επομένως να πείσετε τον εαυτό σας για αυτά τα λουλούδια.

Πότε πρέπει να σπέρνονται τα νυστέρια;

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη σπορά τους από τον Φεβρουάριοαλλά στεγασμένο και σε περιοχή μεταξύ 13 και 16°C. Εάν δεν μπορείτε να ακολουθήσετε αυτούς τους αρκετά αυστηρούς κανόνες, μπορείτε περιμένετε μέχρι τον Απρίλιο (ανάλογα με την περιοχή στην οποία μένετε) ή τον μήνα Μάιο για φύτευση στο έδαφος. Θα το έχεις καταλάβει: έχουν τα ναστούργια ανάγκη για θερμότητα. Ανάλογα με την περιοχή, είναι λοιπόν απαραίτητο να περιμένουμε μέχρι τα μέσα Μαΐου και άρα το πέρασμα των Αγίων του Πάγου πριν τη σπορά.

Ωστόσο, θα χρειαστείτε δείξτε λίγη υπομονή μετά από αυτό, καθώς τα λουλούδια μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες ή και μήνες για να ανθίσουν. Ωστόσο, αυτά είναι φυτά που είναι πολύ εύκολο να ξαναφυτευτεί από το ένα έτος στο άλλο. Στην πραγματικότητα, οι σπόροι επανασπορίζονται ενώ παραμένουν πιστοί στο μητρικό φυτό. Επομένως, δεν χρειάζεται καν να επενδύσετε απαραιτήτως σε αυτό. Αν πάλι θέλεις να ελέγξεις λίγο την ανθοφορία των νυστέρι σου, μπορείς πολύ καλά συλλέξτε μόνοι σας ώριμους σπόρους στο τέλος της σεζόν, αφήστε τα να στεγνώσουν σε στεγνό και αεριζόμενο μέρος και κρατήστε τα σε χάρτινη σακούλα μέχρι την επόμενη χρονιά. Θα μπορείτε να τα αναγνωρίσετε χάρη στο χρώμα τους που τείνει προς το κίτρινο και κυρίως στο ότι ξεκολλάνε πολύ εύκολα όταν τα τρίβετε ελαφρά με τα δάχτυλά σας.

Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι τα nasturtiums πρέπει να έχουν ελαφρύ και ευάερο έδαφος. Όσον αφορά τη συντήρηση, μη διστάσετε νερό τακτικά, ειδικά το καλοκαίρι που η ζέστη τείνει να στεγνώσει το έδαφος. Ωστόσο, φροντίστε να τους βρείτε ένα μέρος σχετικά ηλιόλουστος να βοηθήσει στην ανάπτυξη.

Αμπέλου: φύτευση, καλλιέργεια, συντήρηση και συγκομιδή

Πράσινα λουλούδια: 9 ποικιλίες για έναν καταπράσινο κήπο!