όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτόν τον θάμνο κήπου

Ο Κράταιγος είναι φυλλοβόλος ή αειθαλής θάμνος που ανήκει στην οικογένεια των Ροδόχορδων. Γενικά εκτιμάται ιδιαίτερα στους κήπους για τα αρωματικά άνθη του καθώς και για τα βρώσιμα φρούτα του. Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον διαχρονικό θάμνο.

Ιστορία Hawthorn

Το Hawthorn είναι εγγενές στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αφρική. Χρησιμοποιήθηκε ήδη από τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους για αυτό φαρμακευτικές αρετές. Στο Μεσαίωνα, ο κράταιγος θεωρούνταν ιερό φυτό και χρησιμοποιούνταν συχνά σε θρησκευτικές τελετές. Με το πέρασμα των αιώνων, ο κράταιγος έχει γίνει δημοφιλής σε κήπους και δημόσια πάρκα ομορφιά της ξέρεις ικανότητα προσέλκυσης πτηνών.

Οι διαφορετικές χρήσεις του κράταιγου

Ο Κράταιγος χρησιμοποιείται συχνά για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Τα λουλούδια και τα μούρα του κράταιγου έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος. Συχνά χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης, των αίσθημα παλμών και των προβλημάτων της κυκλοφορίας του αίματος. Τα μούρα Hawthorn μπορούν επίσης να βοηθήσουν μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης et πρόληψη καρδιακών παθήσεων.

Ο Κράταιγος χρησιμοποιείται επίσης στη βοτανολογία για αυτό ηρεμιστικές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος, την αϋπνία και το στρες. Συχνά συνιστάται επίσης σε άτομα που πάσχουν από ήπια κατάθλιψη.

Εκτός από τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, ο κράταιγος καλλιεργείται και για ομορφιά της. Παράγει όμορφα λευκά ή ροζ λουλούδια που προσελκύουν τις μέλισσες και τις πεταλούδες. Τα κόκκινα ή μαύρα μούρα του κράταιγου είναι επιπλέον είδη παντοπωλείου και χρησιμοποιούνται συχνά για την παρασκευή μαρμελάδων, ζελέ ή σιροπιών.

Φροντίδα του κράταιγου

Ο Κράταιγος είναι θάμνος εύκολο να αναπτυχθεί που μπορεί να φυτευτεί το φθινόπωρο ή την άνοιξη. Προτιμά καλά στραγγιζόμενα, ηλιόλουστα εδάφη, αλλά μπορεί επίσης να αναπτυχθεί σε μερική σκιά. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα μέρος όπου ο κράταιγος θα έχει αρκετό χώρο για να αναπτυχθεί, γιατί μπορεί να φτάσει έως δέκα μέτρα ύψος.

Είναι ένας θάμνος που απαιτεί χαμηλή συντήρηση, αλλά συνιστάται τακτικό κλάδεμα για να διατηρήσει το σχήμα του και να ενθαρρύνει τη νέα ανάπτυξη. Μπορεί να κλαδευτεί το φθινόπωρο ή την άνοιξη ανάλογα με την ποικιλία.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι και ο κράταιγος είναι φυτό ανθεκτικό σε ασθένειες και παράσιτα. Ωστόσο, προσέξτε τις αφίδες και τις κάμπιες, που μπορούν να βλάψουν τα φύλλα και τα άνθη. Εάν παρατηρήσετε προσβολή από παράσιτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά εντομοκτόνα προϊόντα ή μερικά σπιτικές λύσεις να τους κρατήσει μακριά.

Όταν φροντίζεται σωστά, ο κράταιγος μπορεί να ζήσει έως 50 ετών. Μπορεί να πολλαπλασιαστεί με μοσχεύματα ή με εμβολιασμό, αλλά συνιστάται η αγορά του από φυτώριο για να είστε σίγουροι ότι θα αποκτήσετε ποιοτική ποικιλία.

τα πάντα για τα λουλούδια του που θα φωτίσουν τον κήπο σας

πώς να καταπολεμήσουμε αυτό το παράσιτο του οπωρώνα;