όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το οπωροφόρο δέντρο παρόμοιο με την αχλαδιά

Τα οπωροφόρα δέντρα είναι ένα πραγματικό συν σε έναν λαχανόκηπο. Εάν μερικές φορές είναι απαραίτητο να περιμένουμε αρκετούς μήνες πριν ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να μαζέψουμε τους καρπούς που τόσο επιθυμούμε, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι θέμα λίγης περηφάνιας όταν κάποιος μπορεί επιτέλους να τους απολαύσει, με τον ίδιο τρόπο όπως τα λαχανικά του ο λαχανόκηπος.. Αν θέλετε να βγείτε από την πεπατημένη και να απολαύσετε φρούτα που είναι ακόμα άγνωστα στη Γαλλία, το nashi hosui, το οποίο είναι στενό ξάδερφο της αχλαδιάς, θα μπορούσε ίσως να σας σαγηνεύσει.

Τι είναι το nashi hosui;

Το Nashi είναι ένα οπωροφόρο δέντρο του οποίου ο καρπός ονομάζεται συχνά “Μηλοαχλάδι», το οποίο όμως είναι απολύτως όχι υβρίδιο καρπός αυτά τα δύο δέντρα. Είναι πράγματι ένα δέντρο από μόνο του που είναι στην πραγματικότητα ένας στενός ξάδερφος αχλαδιά που καλλιεργείται εδώ και αιώνες στην Ασία. Αυτό εξηγεί λοιπόν γιατί είναι ακόμα πολύ λίγο γνωστό στη Γαλλία.

Είναι φυλλοβόλο δέντρο που μπορεί να φτάσει τα δέκα μέτρα περίπου. Το nashi hosui ξέρει πώς να προσαρμόζεται τέλεια στα πιο σκληρά κλίματα. Πράγματι, είναι σε θέση να αντέξει θερμοκρασίες μέχρι -17 °C. Αντίθετα, η ζέστη δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα ούτε για αυτόν, καθώς το νασι είναι ικανό επιβιώσει παρά την ξηρασία. Είναι επίσης πολύ ανθεκτικό σε πολλές ασθένειες. Θα έχετε καταλάβει: είναι επομένως σχετικά εύκολο να διατηρηθεί αυτό το δέντρο.

Αν αυτό το δέντρο συγκρίνεται συχνά με την αχλαδιά, είναι ιδιαίτερα επειδή έχει επίσης ελαφρώς ροζ λευκά άνθη που μοιάζουν πολύ με αυτά της αχλαδιάς. Ωστόσο, τα φύλλα του nashi είναι ακόμα λίγο μεγαλύτερα. Οι καρποί του τελευταίου, που παρεμπιπτόντως φέρουν και το όνομα nashi, μοιάζουν ελαφρώς πεπλατυσμένα μήλα. Παρουσιάζουν α μυρωδάτη και ζουμερή σάρκα και μπορεί να καταναλωθεί φρέσκο ​​καθώς και σε αρτοσκευάσματα ή κομπόστες.

Φύτευση, φροντίδα και καλλιέργεια nashi hosui

Όταν φυτεύετε το nashi hosui, πρέπει να επιλέξετε ένα αρκετά ηλιόλουστο μέρος, αλλά χωρίς υπερβολή. Μπορείτε να προσθέσετε αποσυντιθέμενη οργανική ύλη καθώς και άχυρο. Για να καταφέρεις να το μεγαλώσεις στις καλύτερες συνθήκες, μπορείς δημιούργησε έναν δάσκαλο από τη φύτευση.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, το δέντρο σας θα χρειαστεί Πολυ νερο. Έτσι δεν χρειάζεται να τσιγκουνευτείτε το πότισμα. Όσο για το μέγεθος, συνιστάται να κάνετε τον πρώτο χειμώνα μετά την πρώτη ανθοφορία. Τον επόμενο χειμώνα, θα χρειαστεί να κοπούν εσωτερικά κλαδιά για να βελτιωθεί ο αερισμός του δέντρου. Επιπλέον, κάθε χειμώνα, συνιστάται επίσης να προσθέστε οργανική ύληόπως κοπριά ή καλά σαπισμένο κομπόστ.

όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το υβριδικό οπωροφόρο δέντρο μεταξύ δαμάσκηνου και κερασιού

όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σπορά, την καλλιέργεια και τη φροντίδα του