όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το υβριδικό οπωροφόρο δέντρο μεταξύ δαμάσκηνου και κερασιού

Το chum είναι ένα υβριδικό οπωροφόρο δέντρο που λαμβάνεται μέσω διασταύρωσης μεταξύ δαμάσκηνου και κερασιού. Αυτό το δέντρο αναπτύχθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των καλλιεργητών φρούτων που αναζητούσαν ένα δέντρο που θα μπορούσε να παράγει καρπούς κορυφαίας ποιότητας με ταχεία ανάπτυξη και αυξημένη αντοχή στις ασθένειες. Τα φρούτα Chum είναι κεράσια με υφή σαν δαμάσκηνο. Εκτιμώνται για τη γλυκιά και ζουμερή γεύση τους.

Τα χαρακτηριστικά του φίλου

Το τσουμ είναι ένα μεσαίου μεγέθους δέντρο, συνήθως μετρητικό ύψος μεταξύ τεσσάρων και οκτώ μέτρων. Τα κλαδιά του είναι δυνατά και αντέχουν εύκολα το βάρος των καρπών του. Τα φύλλα είναι πράσινα και ωοειδή με οδοντωτές άκρες. Η ανθοφορία του τσάμπου είναι φαντασμαγορική, προσφορά ροζ ή λευκά λουλούδια που ευδοκιμούν σε αφθονία Avril είμαι εδώ.

Οι καρποί του τσάμπου έχουν μακρόστενο σχήμα με λεία και γυαλιστερή φλούδα κόκκινου ή μαύρου χρώματος. Εχουν ένα σφιχτή υφή με επίπεδο, ρηχό πυρήνα. Η σάρκα τους είναι γλυκό και ζουμερό με ελαφρώς ξινή γεύση. Οι καρποί είναι έτοιμοι για συγκομιδή Ιουνίου ή Ιουλίου ανάλογα με την ποικιλία.

Η κουλτούρα του τσαμ

Ο φίλος είναι ένα δέντρο εύκολο να αναπτυχθεί που απαιτεί λίγη συντήρηση. Προτιμά το ελαφριά, καλά στραγγιζόμενα εδάφη με pH μεταξύ 6 και 7. Ανέχεται τη μερική σκιά, αλλά ωστόσο προτιμά ηλιόλουστα μέρη για την παραγωγή φρούτων καλύτερης ποιότητας.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να φυτέψετε το τσουμ σε ένα μέρος προστατευμένο από δυνατούς ανέμους, γιατί τα κλαδιά του είναι εύθραυστα και μπορούν να σπάσουν εύκολα. Είναι επίσης απαραίτητο να κλαδεύετε τακτικά για τόνωση της ανάπτυξης και της παραγωγής φρούτων. Τέλος, συνιστάται να στρώσετε το χώμα γύρω από το δέντρο διατήρηση της υγρασίας του εδάφους και πρόληψη ασθενειών.

Χρήσεις του καρπού και του ξύλου του

Οι καρποί του τσάμπου χρησιμοποιούνται συχνά για την παρασκευή τους μαρμελάδες, ζελέ, κομπόστες και πίτες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή ροφημάτων, όπως smoothies και χυμούς φρούτων. Όταν ωριμάσουν, μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα, μόνα τους ή ως συνοδευτικό σε διάφορα γλυκά ή αλμυρά πιάτα.

Επιπλέον, το ξύλο chum χρησιμοποιείται επίσης σε παραγωγή επίπλων, ξυλουργικά και άλλα είδη κουφωμάτων. Τα κλαδιά και τα φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κοπρόχωμα ή φυσικό λίπασμα για φυτά.

τα πάντα για αυτήν την ασθένεια που προκαλεί σοβαρές βλάβες

όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το οπωροφόρο δέντρο παρόμοιο με την αχλαδιά