όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη συντήρηση της τσικνιάς ορχιδέας

Οι ορχιδέες είναι από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι επίσης ένα από τα φυτά που προσφέρουμε περισσότερο. Υπάρχουν δεκάδες ποικιλίες ορχιδέας και μερικές είναι πιο άτυπες από άλλες. Αυτή είναι η περίπτωση της ορχιδέας περιστεριού που αποκαλύπτει τα λεπτεπίλεπτα πεντακάθαρα λευκά άνθη της που μοιάζουν με περιστέρια με τεντωμένα φτερά. Ονομάζεται και ορχιδέα τσικνιάς. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ορχιδέα περιστεριών.

Η προέλευση της ορχιδέας του περιστεριού

The Dove Orchid (Ακτινοβολούσε η Χαμπενάρια) είναι ένα ασυνήθιστο φυτό εγγενές στην Ιαπωνία. Δεν είναι ανθεκτικό αφού φοβάται τον παγετό και δεν επιβιώνει κάτω από τους 0°C. Ωστόσο, αυτό το φυτό δεν είναι τροπικό, επομένως δεν χρειάζεται υψηλή θερμότητα. Ένα δωμάτιο που θερμαίνεται στους 15°C είναι αρκετό για να ανθίσει. Αυτή η μάλλον ειδική θερμοκρασία το καθιστά ένα αρκετά δύσκολο φυτό στη διατήρηση, γνωρίζοντας ότι παραμένει σε λήθαργο από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη.

Τα λουλούδια αναδίδουν ένα διακριτικό άρωμα και έχουν διάμετρο μεταξύ 3 και 4 cm. Τα φύλλα σχηματίζουν μια τούφα και είναι μάλλον κοντά και λεπτά. Τα λουλούδια ξεδιπλώνονται στις δύο απέναντι πλευρές σχηματίζοντας 2 φτερά πουλιού.

Σε ποιο έδαφος να μεγαλώσει η ορχιδέα;

Αυτή η ορχιδέα καλλιεργείται σε γλάστρες. Χρειάζεται πολύ φως, αλλά όχι πολύ θερμότητα. Αποφύγετε να το τοποθετήσετε ακριβώς πίσω από ένα παράθυρο. Το υπόστρωμα πρέπει να αποτελείται από τύρφη, να είναι ελαφρύ και όξινο. Είναι δυνατό να εκτεθεί η γλάστρα στον κήπο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αποφεύγοντας τον καυτό ήλιο. Το χειμώνα, το φυτό τοποθετείται υπό κάλυψη για τον λήθαργο σε ένα δωμάτιο που θερμαίνεται στους 10°C το πολύ.

Η συνέντευξη

Είναι δυνατή η διαίρεση της ορχιδέας την άνοιξη σε νέους κονδύλους.

Το πότισμα πρέπει να είναι σχολαστικό αφού φοβάται την υπερβολική υγρασία. Διατηρήστε το υπόστρωμα ελαφρώς υγρό κατά την περίοδο ανάπτυξης. Διακόψτε κάθε παροχή νερού κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Μπορείτε να φέρετε λίπασμα για ανθοφόρα φυτά την άνοιξη, με ρυθμό μία φορά κάθε 15 ημέρες.

Pachira: φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα

Ύσσωπος: φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα