10 λουλούδια και φυτά που έχουν γίνει ξανά trendy

Ακόμα και στη μέση της κηπουρικής μπορούμε να μιλήσουμε για τάσεις και μόδα. Μερικά φυτά αγαπήθηκαν από τους παππούδες μας και στη συνέχεια ξεχάστηκαν για λίγο. Μετά, όσο για τον αέναο κύκλο της μόδας, επανέρχονται σε ισχύ και εισβάλλουν στους εσωτερικούς μας χώρους αλλά και στους κήπους μας. Αυτά είναι τα 10 λουλούδια και φυτά που έχουν γίνει ξανά trendy!

1) Και σανσεβιέρια

Γνωστή ως «γλώσσα της πεθεράς», η σανσεβιέρια είναι ένα από αυτά τα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα. Πολύ εύκολο στη συντήρηση, είναι ένα στιβαρό φυτό που μπορείτε να εγκαταστήσετε σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας.

Συντελεστές: Grumpy Cow Studios / iStock

2) Παχύφυτα

Τα παχύφυτα είναι παχύφυτα που τα βλέπουμε παντού: σε κέντρα κήπου, στον κήπο, σε γλάστρες, αλλά και στο διαδίκτυο! Είναι πολύ ανθεκτικά αφού αντιστέκονται στην έλλειψη νερού. Είναι λοιπόν ιδανικά φυτά για αρχάριους. Επιπλέον, αποκαλύπτουν υπέροχα χρώματα που ποικίλλουν μεταξύ πράσινου, ροζ και μοβ.

παχύρρευστο φυτό
Πιστώσεις: martiecl / iStock

3) Les anthuriums

Το ανθούριο είναι ένα τροπικό φυτό του οποίου το φύλλωμα φαίνεται βερνικωμένο, γεγονός που του δίνει αυτή τη γυαλιστερή πλευρά. Τα κίτρινα σωληνοειδή σπάντιξ του έρχονται σε όμορφη αντίθεση με τα κόκκινα λουλούδια σε σχήμα καρδιάς.

ανθούριο
Credits: Andrey Bukreev / iStock

4) Γλαδιόλες

Οι Gladioli εδώ και πολύ καιρό «υπήρχαν». Κι όμως, με τις φαρδιές χρωματικές τους παλέτες, είναι οι πρωταγωνιστές των ανθοπωλείων. Πράγματι, οι γλαδιόλες φέρνουν φρεσκάδα στα μπουκέτα λουλουδιών.

γλαδιόλα
Credits: Jurgute / iStock

5) Κάστανο από τη Γουιάνα

Με τον υπέροχο πλεκτό κορμό του, το κάστανο Γουιάνας τραβάει την προσοχή. Φέρνει πρωτοτυπία σε κάθε εσωτερικό χώρο!

Κάστανο Γουιάνας
Συντελεστές: Matthew Lloyd / iStock

6) Η Φτέρη της Βοστώνης

Η φτέρη της Βοστώνης απορροφά την υγρασία αφού το φυσικό της περιβάλλον είναι τροπικό. Θα βρει τέλεια τη θέση του σε μπάνιο με παράθυρο, γιατί χρειάζεται φως.

φτέρη βοστώνη υγρασία
Πίστωση: onairjiw/iStock

7) Βεγγόνια

Οι μπιγκόνιες είναι μικρά λουλούδια με χίλια και ένα χρώματα! Θα ανθίσουν από Μάιο έως Οκτώβριο.

μπιγκόνια
Συντελεστές: artpritsadee / iStock

8) Η συκιά που κλαίει ficus benjamina

Η συκιά που κλαίει είναι εγκατεστημένη σε εσωτερικούς χώρους, γιατί είναι τροπικό φυτό. Φέρνει μια ορισμένη φρεσκάδα στο δωμάτιο.

bonsai ficus
Credits: Kira-Yan / iStock

9) Νάρκισσοι

Οι αληθινοί ήλιοι εσωτερικών χώρων, οι νάρκισσοι αποκαλύπτουν τα φωτεινά λουλούδια τους την άνοιξη.

ασφόδελος
Συντελεστές: jarmoluk / Pixabay

10) Γεράνια

Όταν σκεφτόμαστε τα γεράνια, αμέσως σκεφτόμαστε τις γιαγιάδες μας. Κι όμως, αυτά τα λουλούδια φέρνουν πολύ κέφι στις ζαρντινιέρες μπαλκονιών ή βεράντες. Είναι επίσης δυνατή η τοποθέτησή τους σε μπορντούρες ή σε κρεβάτια.

γεράνια γεράνια
Πιστώσεις: nesharm / iStock

Σαν μια ακαταμάχητη επιθυμία για κήπο… χωρίς άγχος!

τι είναι και πώς να το χρησιμοποιήσω;