10 μελιτώδεις θάμνοι για να βοηθήσουν τις μέλισσες και να τις προσελκύσουν

Οι μέλισσες είναι απαραίτητες για τη ζωή, τον πλανήτη και την επιβίωσή μας! Επομένως, είναι σημαντικό να κάνουμε κάτι για να τα βοηθήσουμε να επιβιώσουν. Εάν θέλετε να βοηθήσετε τις μέλισσες ενώ τις καλωσορίζετε στον κήπο σας, πρέπει να επιλέξετε τα σωστά φυτά που θα τους επιτρέψουν να τρέφονται ενώ προάγετε την επικονίαση. Τα φυτά μελιού τους επιτρέπουν να κάνουν τα αποθέματά τους για το χειμώνα και να τους παρέχουν την ενέργεια που χρειάζονται για τη σκληρή δουλειά της επικονίασης. Εν ολίγοις, εδώ είναι 10 μελιφόροι θάμνοι για να βοηθήσουν τις μέλισσες!

1) Κράταιγος

Το πλεονέκτημα με τον κράταιγο είναι ότι αυτός ο θάμνος δεν χρειάζεται καμία συντήρηση. Πολύ ανθεκτικό, επιβιώνει ακόμα και τον χειμώνα.

Συντελεστές: Hans / Pixabay

2) Μυσμουλιά

Η μούσμουλα είναι γνωστή για τα νόστιμα φρούτα της που ονομάζονται μούσμουλα. Αλλά μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου, όταν οι καρποί είναι ακόμα μόνο λουλούδια, το δέντρο ταΐζει τις μέλισσες.

neflier
Συντελεστές: hpgruesen / Pixabay

3) Dogwood

Το Dogwood ανθίζει από τις αρχές Μαρτίου και ορισμένα είδη παραμένουν ανθισμένα μέχρι τον Ιούνιο. Έτσι, οι μέλισσες έχουν αρκετά να φάνε στο τέλος του χειμώνα για να πάρουν δύναμη για να πιάσουν γρήγορα τη δουλειά τους μόλις έρθει η άνοιξη.

σκυλόξυλο
Συντελεστές: pxhere

4) Οι γάτες

Το αγνό δέντρο προσφέρει βρώσιμα μούρα. Ιδανικό για παραθαλάσσιες περιοχές, τα αυτιά του γίνονται μπλε στο τέλος του καλοκαιριού.

cattilier
Συντελεστές : Stan Shebs / Wikipedia

5) Η φωτινία

Την άνοιξη, το επιβλητικό φύλλωμά του δεν περνά απαρατήρητο. Από τον Μάρτιο προσφέρουν επίσης όμορφα λευκά λουλούδια που θα ταΐσουν τις μέλισσες.

φωτινία
Συντελεστές: jackmac34 / Pixabay

6) Le pyracantha

Με τα ιδιαίτερα αιχμηρά αγκάθια της, η πυράκανθα χρησιμοποιείται συχνά ως αμυντικός φράκτης. Ανθίζει από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο και προσφέρει όμορφα διακοσμητικά μούρα πορτοκαλιού για πολλούς μήνες.

πυράκανθα
Συντελεστές: Hans / Pixabay

7) Privet

Πρώτα θα παρασυρθείτε από το γευστικό άρωμα που αναπνέει το γκαρσόνι. Τα λευκά άνθη του σε μορφή συστάδων προσελκύουν τις μέλισσες που γλεντούν με το νόστιμο νέκταρ του. Επιπλέον, είναι ένα πολύ ανθεκτικό φυτό που θα επιβιώσει τον χειμώνα και το κρύο χωρίς μεγάλη δυσκολία.

αγριομύρτια
Συντελεστές: DEZALB / Pixabay

8) Ceanothe

Τα άνθη του είναι ένα μαγευτικό βαθύ μπλε. Εκτός από το να ταΐζει τις μέλισσες, αυτός ο θάμνος θα στολίσει υπέροχα τον κήπο σας! Για να ευδοκιμήσει, χρειάζεται πολλή θερμότητα και φως.

ΚΕΑΝΟΘΕ
Συντελεστές : Calips / Wikipedia

9) Αναρρίχηση κισσού

Ο κισσός μεγαλώνει παντού και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Μερικές φορές ακόμη και τόσο πολύ που μπορεί γρήγορα να αισθανθείς συγκλονισμένος! Αλλά αυτό το φυτό είναι ένας πραγματικός θησαυρός για τις μέλισσες, γιατί τους παρέχει όλη την τροφή που χρειάζονται.

φυτό κισσού
Συντελεστές: Curriculum_Photografia / Pixabay

10) La symphorine

Αυτό το πιάτο ταΐζει τις μέλισσες από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Τα ροζ ή λευκά άνθη του παράγουν νόστιμο νέκταρ για τους φίλους των εντόμων μας.

συμφωνικό
Συντελεστές: zdenet / Pixabay

Πηγή

Σχετικά Άρθρα:

Αμμώδες έδαφος: 8 ιδανικά φυτά για αμμώδες έδαφος

Ποιους θάμνους να επιλέξετε για να δημιουργήσετε έναν όμορφο ανθισμένο φράκτη;

Μπουκαμβίλια: συμβουλές, φύτευση και συντήρηση

όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σπορά, την καλλιέργεια και τη φροντίδα του

πώς να το καλλιεργήσετε και να το διατηρήσετε στην τελειότητα;