10 νάνες ποικιλίες για να καλλιεργήσετε στο μπαλκόνι σας

Όταν δεν έχετε περιβόλι, μεγάλο κήπο ή καθόλου εξωτερική γωνιά, η καλλιέργεια ενός οπωροφόρου δέντρου μπορεί να είναι περίπλοκη. Ωστόσο, αν έχετε βεράντα ή μπαλκόνι, καλά νέα: μπορείτε να μαζέψετε τα δικά σας φρούτα γυρίζοντας σε νάνους οπωροφόρα δέντρα. Πράγματι, τα νάνοι καρποφόρα δέντρα προσαρμόζονται πολύ καλά στην καλλιέργεια γλάστρας. Αλλά είναι ακόμα απαραίτητο να γνωρίζουμε σε ποιες να απευθυνθούμε, γιατί κάποιοι δεν θα το υποστηρίξουν. Φροντίστε να επιλέξετε μια ποικιλία νάνος ή να πάρετε ένα νανικό υποκείμενο. Εδώ είναι μερικές ιδέες για να υιοθετήσετε ένα νάνο καρποφόρο δέντρο!

1) Η νάνος κερασιά

Η μινιατούρα κερασιάς θα σας προσφέρει εξίσου υπέροχη ανθοφορία χάρη στα λευκά της άνθη και τους υπέροχους γλυκούς και ζουμερούς καρπούς της. Επιπλέον, μπορεί να παράγει από τον πρώτο χρόνο… αρκετά για να σαγηνεύσει τους πιο ανυπόμονους!

Συντελεστές: Hans / Pixabay

2) Η λεμονιά

Η καλλιέργεια αυτού του εσπεριδοειδούς είναι αρκετά εύκολη αν και απαιτητική. Απλά πρέπει να το ζεστάνεις το φθινόπωρο και όλο τον χειμώνα. Θα πρέπει να κάνετε υπομονή για να δείτε τα πρώτα λεμόνια. Στη συνέχεια, όμως, τα λεμόνια συγκομίζονται γενικά από τον Οκτώβριο ή όλο το χρόνο ανάλογα με την ποικιλία! Αυτό συμβαίνει με τα λεμόνια 4 εποχών, τα λάιμ ή τα λεμόνια Meyer.

λεμονιά λεμονιά
Συντελεστές: dimitrisvetsikas1969 / Pixabay

3) Η μηλιά

Ειδικά για αυτή τη μέθοδο καλλιέργειας έχουν δημιουργηθεί ποικιλίες συμπαγών μηλιών. Είναι ένα οπωροφόρο δέντρο που προσαρμόζεται πολύ καλά στις γλάστρες.

μηλιά
Συντελεστές: Kapa65 / Pixabay

4) Η συκιά

Το πλεονέκτημα με τη συκιά είναι ότι αρκείται σε πολύ μικρή ποσότητα χώματος.

συκιά σύκα
Συντελεστές: Simon / Pixabay

5) Η αχλαδιά

Ακόμα κι αν επιλέξετε μια μινιατούρα εκδοχή της αχλαδιάς, να γνωρίζετε ότι τείνει να καταλαμβάνει αρκετό χώρο.

poirier
Συντελεστές: hansbenn / Pixabay

6) Πορτοκαλιά (και άλλα εσπεριδοειδή)

Κλημεντίνη, μανταρίνι, λεμόνι… η επιλογή είναι μεγάλη στην κατηγορία των εσπεριδοειδών. Επιπλέον, υπάρχει μια ατελείωτη ποικιλία από πορτοκαλιές. Το αγαπημένο μας παραμένει η πορτοκαλιά καλαμοντίν. Εύκολο στην καλλιέργεια, είναι μια διασταύρωση κουμ κουάτ και μανταρινιού.

φυτέψτε σπόρο πορτοκαλιού λεμονιού
Credits: kazina / iStock

7) Η δαμασκηνιά

Η δαμασκηνιά χρειάζεται πολύ φως.

δαμασκηνιά
Συντελεστές: Χρώμα / Pixabay

8) Ροδάκινο το

Την άνοιξη, η ανθοφορία της ροδακινιάς είναι υπέροχη και το καλοκαίρι, ευχαριστεί τους καλοφαγάδες με τα νόστιμα ροδάκινα της που η γεύση τους είναι τόσο γλυκιά στο στόμα. Λευκά ροδάκινα, κίτρινα ροδάκινα, νεκταρίνια ή και νεκταρίνια, σας χαλάει η επιλογή!

ροδάκινα
Συντελεστές: flockin / Pixabay

9) Και κουμ κουάτ

Το κουμ κουάτ είναι ένα νόστιμο μικρό εσπεριδοειδές που μπορεί να καλλιεργηθεί σε γλάστρες. Σε αντίθεση με τα πορτοκάλια, τα φρούτα τρώγονται με τη φλούδα. Αυτή η μινιατούρα πορτοκαλιά θα στολίσει υπέροχα μια ζαρντινιέρα στη βεράντα, στο μπαλκόνι ή στον κήπο.

κουμκουάτ
Συντελεστές: dimitrisvetsikas1969 / Pixabay

10) Βερικοκίδα

Στις αρχές της άνοιξης, η βερικοκιά προσφέρει πολλά ροζ-λευκά άνθη και ωραίους καρπούς το καλοκαίρι.

βερύκοκκο
Συντελεστές: RitaE / Pixabay

Πηγή

Σχετικά Άρθρα:

Αβοκάντο: καλλιέργεια ενός δέντρου αβοκάντο χρησιμοποιώντας το λάκκο του

Πώς να καλλιεργήσετε και να φροντίσετε το μούρο κοραλλιών εσωτερικού χώρου;

Βρώσιμα άγρια ​​φυτά: 10 ποικιλίες για συγκομιδή στη φύση

τα πάντα για το φυτό μαργαριταριών κολιέ

15 φυτά που δεν χρειάζονται ήλιο για να αναπτυχθούν