10 συμβουλές για να φτιάξετε όμορφες ζαρντινιέρες

Αυτό ήταν, η άνοιξη δεν είναι μακριά και θέλετε πολύ να κάνετε το μπαλκόνι ή τη βεράντα σας πολύχρωμα με λουλούδια. Μπορείτε ήδη να φανταστείτε τους ανθικούς καταρράκτες να κοσμούν τις επάλξεις. Για αυτό, θα πρέπει να δουλέψετε τις ζαρντινιέρες σας για να φαίνονται καλά! Εδώ είναι 10 συμβουλές για να φτιάξετε όμορφες ζαρντινιέρες.

1) Επιλέξτε τις σωστές ποικιλίες λουλουδιών

Οι ποικιλίες των λουλουδιών είναι ατελείωτες. Φροντίστε να επιλέξετε τα σωστά είδη ανάλογα με την περιοχή, τη θερμοκρασία, αλλά και την έκθεση του μπαλκονιού σας. Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε στο νότο, οι πετούνιες θα είναι τέλεια. Αν έχετε βόρεια έκθεση, ξεχάστε τις πετούνιες και στραφείτε στα φούξια.

2) Σκεφτείτε τις συμμαχίες

Σε μια ζαρντινιέρα, σπάνια έχετε τον ίδιο τύπο φυτού. Αν θέλετε μια ζαρντινιέρα με διαφορετικές ποικιλίες λουλουδιών για περισσότερο χρώμα και σχήμα, επιλέξτε φυτά που έχουν τις ίδιες ανάγκες. Για παράδειγμα, δεν θα μπορείτε να φυτέψετε ένα φυτό έντασης νερού με ένα φυτό που του αρέσει το ξηρό έδαφος.

3) Η επιλογή του υλικού

Πρώτα και κύρια, βεβαιωθείτε ότι η ζαρντινιέρα σας έχει το σωστό μέγεθος: φαρδιά και βαθιά. Τα φυτά χρειάζονται χώρο για να ριζώσουν. Οι ζαρντινιέρες κυκλοφορούν σε όλα τα χρώματα και τα υλικά. Ανάλογα με τα γούστα σας και το στυλ που θέλετε να δώσετε στο μπαλκόνι σας, θα έχετε μεγάλη επιλογή σε ζαρντινιέρες ξύλινες, μεταλλικές, χρωματιστές, νηφάλια κ.λπ.

4) Αποχέτευση

Όλες οι ζαρντινιέρες πρέπει να τρυπηθούν στον πυθμένα. Η προσθήκη βότσαλων από πηλό ή χαλίκι είναι επίσης σημαντική για τη σωστή ροή του νερού. Πράγματι, το στάσιμο νερό επιτίθεται στις ρίζες και σκοτώνει τα φυτά.

5) Ένα ποιοτικό χώμα

Είναι από το έδαφος ότι όλα παίζονται στο επίπεδο της ανάπτυξης των φυτών. Ως αποτέλεσμα, το υπόστρωμα πρέπει να επιλέγεται με προσοχή. Για τα λουλούδια, απευθυνθείτε για παράδειγμα σε ένα χώμα «ειδικού λουλουδιού».

Συντελεστές: stux / Pixabay

6) Αποστάσεις φύτευσης

Για καλή ανάπτυξη των φυτών, πρέπει να τηρείται μια ορισμένη απόσταση μεταξύ των φυτών. Εάν επικαλύπτονται, η ανάπτυξη δεν θα πετύχει. Για παράδειγμα, για μια ζαρντινιέρα μήκους 30 εκατοστών, αρκούν 3 κουβάδες. Στην αρχή η ζαρντινιέρα θα φαίνεται λυπημένη, αλλά τα φυτά θα την εισβάλουν πολύ γρήγορα!

7) Μην βιάζεστε

Αν και η άνοιξη είναι προ των πυλών, μην αρχίσετε να φυτεύετε λουλούδια μέχρι να περάσει κάθε κίνδυνος παγετού.

8) Ισορροπήστε τη ζαρντινιέρα

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη ή εμπνευστείτε από φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Για μια όμορφη ζαρντινιέρα, οι συνθέσεις σας πρέπει να είναι ισορροπημένες. Για το κέντρο, στρίψτε σε συμπαγή φυτά, κάθετα για το φόντο και γέρνοντας στο προσκήνιο.

9) Ποικιλία φυτών

Μεταξύ των ανθοφόρων φυτών, γλιστρούν αποκλειστικά φυλλώδη φυτά (κισσός, μέντα, κολεός κ.λπ.). Εκτός από το να φέρει μια ορισμένη αρμονία, η αντίθεση θα είναι ακόμα πιο όμορφη.

10) Δεν πάνε όλα τα χρώματα μαζί

Θυμηθείτε να εναρμονίσετε τα χρώματα ώστε η ζαρντινιέρα σας να μην δίνει το εφέ εγκαταλελειμμένων άγριων φυτών. Οι μονοχρωμίες σε δύο αντιθέσεις είναι τέλειες. Και τότε μην ξεχνάτε τα λευκά λουλούδια που συνδυάζονται τέλεια με όλα τα χρώματα.

Πηγή

Σχετικά Άρθρα:

10 φυτά εξωτερικού χώρου πολύ εύκολο να αναπτυχθούν για τους εκκολαπτόμενους κηπουρούς!

Schlumbergera: παχύφυτο που ανθίζει το χειμώνα

16 ασυνήθιστα φυτά για να καλλιεργήσετε στον κήπο σας!

Δηλητηριώδη φυτά: 6 φυτά προς αποφυγή στον κήπο

συμβουλές για φύτευση, καλλιέργεια και συντήρηση