10 ταχέως αναπτυσσόμενα δέντρα για να φυτέψετε στον κήπο

Δυστυχώς, η φύση δεν μπορεί να αναγκαστεί να προχωρήσει πιο γρήγορα όταν πρόκειται για την ανάπτυξη των δέντρων. Αλλά προς χαρά των πιο πρόθυμων λάτρεις του κήπου, μερικοί είναι πιο γρήγοροι από άλλους. Και ακόμα κι αν δεν πρόκειται για μια θαυματουργή βολή, πάλι είναι μια καλή αρχή για να διακοσμήσετε τον κήπο σας!

1. Ιαπωνική πεύκη

Εάν η ανάπτυξη αυτού του μεγαλειώδους δέντρου είναι μάλλον ντροπαλή τα πρώτα τρία χρόνια μετά τη φύτευση, μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο απόένα μέτρο ύψος σε ένα χρόνο έπειτα ! Προσέξτε να μην το φυτέψετε πολύ κοντά στο σπίτι ή σε άλλα δέντρα.

Συντελεστές : Wikimedia Commons / Σ6

2. Τζακαράντα

Εγγενές στη Νότια Αμερική, αυτό το δέντρο προσφέρει α όμορφα ανθισμένα μοβ λουλούδια. Εφόσον δεν φυτευτεί στο ύπαιθρο, θα ανθίσει τέλεια. Είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε σε ένα ηλιόλουστο σημείο στον κήπο.

πορφυρό δέντρο jacaranda
Credits: iStock/pulpitis

3. Ορεινή τέφρα

Εκτός από το γεγονός ότι έχει γρήγορη ανάπτυξη, αυτό το δέντρο ευδοκιμεί εύκολα, ανεξάρτητα από τη φύση του εδάφους. Είναι επίσης πολύ ελκυστικό για τα πουλιά που αγαπούν τα κόκκινα μούρα τουπου φέρνουν και λίγο χρώμα στον κήπο.

τέφρα του βουνού
Συντελεστές : Pixabay /Fundacja_Poblize

4. Το catalpa

Εκτός από το λαμπερό πράσινο φύλλωμά της, η καταλάπα σαγηνεύει με τα λευκά άνθη που στολίζουν το φύλλωμά της το καλοκαίρι. Πολύ αποτιμάται για τη σκιά φέρνει, ωστόσο θα πρέπει να φυτευτεί προστατευμένο από τον άνεμο για να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο άθικτα τα φύλλα του.

δέντρο catalpa
Πιστώσεις: iStock/MaYcaL

5. L’eucalyptus gunnii

Σε γενικές γραμμές, ο ευκάλυπτος είναι πιθανώς ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα δέντρα – μέχρι 2 μέτρα σε ένα χρόνο! Ιδιαίτερα αυτή η ποικιλία δεν παραλείπει να σαγηνεύει χάρη στα φύλλα της που παραμένουν στη θέση τους όλο το χρόνο, προσφέροντας εντυπωσιακά χρώματα το φθινόπωρο.

eucalyptus gunnii
Credits: iStock/Yolya

Μυρτιά: σπορά, φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα

συμβουλές φύτευσης και φροντίδας