3 λόγοι για να υιοθετήσετε πράσινα φυτά

Τα φυτά εσωτερικού χώρου θεωρούνται συχνά ως απλά διακοσμητικά, ενώ στην πραγματικότητα έχουν πολλά οφέλη για το σώμα μας. Επιπλέον, υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικά φυτά για να πρασινίσουν το εσωτερικό σας. Αυτός είναι ένας ακόμη καλός λόγος για να μην το στερήσετε από τον εαυτό σας. Εδώ είναι τρεις λόγοι για να υιοθετήσετε πράσινα φυτά στο σπίτι!

1. Αναπνεύστε πιο εύκολα

Τα φυτά και οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά συστήματα αναπνοής. Το σώμα μας παίρνει οξυγόνο και απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα σε αντίθεση με τα φυτά που προσλαμβάνουν διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνουν οξυγόνο. Ετσι, φυτά παρέχει επιπλέον οξυγόνο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, αυτή η διαδικασία φωτοσύνθεσης σταματά και όλα τα φυτά αρχίζουν να απελευθερώνουν CO2. Είναι λοιπόν απαραίτητο να τοποθετήσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας σε διαφορετικό δωμάτιο από αυτό που κοιμάστε, εκτός από τον κάκτο που είναι ένα από τα σπάνια φυτά ικανά να απορροφούν CO2 και να απορρίπτουν το οξυγόνο τη νύχτα.

Γενικότερα, υπάρχουν πολλές ποικιλίες πράσινα φυτά που θα σας επιτρέψει να ζείτε καλύτερα σε καθημερινή βάση. Μπορείτε ακόμη και να το παραγγείλετε απευθείας online μέσω ιστοτόπων που προσφέρουν αυτού του είδους τις υπηρεσίες. Έτσι, δεν θα χρειάζεται πλέον να φεύγετε από το σπίτι σας: παραδίδουμε το φυτό σας απευθείας στην πόρτα σας!

2. Καθαριστής αέρα

Τα φυτά απορροφούν μερικές από τις βλαβερές ουσίες στον αέρα! Έτσι, μπορούν ιδιαίτερα να σας το επιτρέψουν μειώστε τη σκόνη κατά 20% αφού οδηγείται κατευθείαν προς το έδαφος.

Ορισμένα φυτά θα χρησιμοποιηθούν και ως απορρυπαντικά, όπως ο φοίνικας Areca που αναγνωρίζεται ως ένας από τους καλύτερους καθαριστές αέρα!

3. Ένα αντικαταθλιπτικό αποτέλεσμα

Το να έχετε ένα πράσινο περιβάλλον είναι οπτικά ευχάριστο, αλλά ξέρατε ότι η φροντίδα των φυτών για περίπου 30 λεπτά την ημέρα βοηθά επίσης να μειώσει τα επίπεδα κορτιζόλης (την ορμόνη του στρες) και νιώθετε περισσότερα θετικά συναισθήματα; Χάρη σε αυτή τη στιγμή της κηπουρικής, κάνετε πραγματικά ένα διανοητικό διάλειμμα και μειώνετε το άγχος σας. Θα μείωναν ακόμη και τη σωματική δυσφορία και την αρτηριακή πίεση. Επομένως, τα φυτά θα δρούσαν σε ψυχολογικό και φυσιολογικό επίπεδο.© iStock/Tanya Paton

Επιπλέον, αναγνωρίζεται ότι το να έχεις φυτά στο γραφείο έχει αποτέλεσμα καταπολέμησης του στρες και θετικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα! Μειώνουν επίσης την κούραση, τον πονόλαιμο και τους πονοκεφάλους.

8 αναρριχώμενα φυτά που τους αρέσει η σκιά

Ο ρόλος του κηπουρού