4 ανθισμένοι θάμνοι συστάδας για να αναπτυχθούν στον κήπο

Οι θάμνοι με τις ανθισμένες συστάδες φέρνουν μια κάποια ελαφρότητα στο τοπίο. Επιπλέον, αυτοί οι μικροί floral καταρράκτες στολίζουν τον κήπο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου τους. Κάποια μάλιστα αναδίδουν ένα υπέροχο άρωμα που γεμίζει τον χώρο σας. Ανακαλύψτε 4 ανθισμένους θάμνους συστάδας για να αναπτυχθούν στον κήπο.

1) Le corylopsis

Η Corylopsis είναι ένας μεσαίου μεγέθους θάμνος του οποίου η συνήθεια εκτείνεται οριζόντια. Η ανθοφορία του έχει τη μορφή μικρών φαναριών που εμφανίζονται πριν από τα φύλλα. Αυτά τα μικρά λουλούδια αναδίδουν ένα ευχάριστο άρωμα που θυμίζει primroses.

Πιστώσεις: mitumal / iStock

2) Ανθισμένες σταφίδες

Η ανθισμένη σταφίδα (και πιο συγκεκριμένα Ροή αίματος) είναι ένας αρωματικός θάμνος που το άρωμα του θυμίζει φραγκοστάφυλο. Μεγάλες συστάδες ροζ λουλουδιών πέφτουν σαν καταρράκτες κάτω από το μικρό δέντρο. Το ανοιχτό πράσινο φύλλωμά του είναι επίσης πρωτότυπο και αρωματικό.

Οι περισσότερες ποικιλίες ανθοφόρων σταφίδων είναι ανθεκτικές και αντέχουν σε θερμοκρασίες έως -20°C.

Ροή αίματος
Συντελεστές: Tom Meaker / iStock

3) Le loropetalum chinense

Το Loropetalum chinense είναι ένας θάμνος που ανθίζει από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο. Τα υπέροχα λαμπερά ροζ λουλούδια του που μοιάζουν με πομ-πον έρχονται σε αντίθεση με το βαθύ πράσινο, οβάλ σχήματος αειθαλές φύλλωμα. Όχι πολύ ανθεκτικό, καλλιεργείται σε περιοχές με ήπιους χειμώνες.

loropetalum chinense
Πιστώσεις: Nadtochiy / iStock

4) Le Garrya elliptica

ο Garrya elliptica είναι ένας θάμνος που παρατηρείται συχνά στη μέση του χειμώνα. Αν τα φύλλα του είναι μάλλον κλασικά και θυμίζουν αυτά της βελανιδιάς, τα πεσμένα αρσενικά γατούλα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Είναι μάλλον μακριά, κρεμ ή ελαφρώς ροζ. Επιπλέον, τα θηλυκά φυτά παρουσιάζουν μικρό ενδιαφέρον και σπάνια βρίσκονται σε κέντρα κήπου.

Αυτός ο αειθαλής θάμνος ευδοκιμεί σε περιοχές με αρκετά ήπιο κλίμα όπου ο χειμώνας είναι μάλλον ήπιος. Δεν αντέχει σε αρνητικές θερμοκρασίες κάτω από -12°C. Στον κήπο, προστατέψτε το από τον άνεμο μεγαλώνοντάς το κοντά σε τοίχο και προστατέψτε τη βάση με ένα αρκετά παχύ σάπια φύλλα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Garrya elliptica
Πιστώσεις: James53145 / iStock

πώς να αναγνωρίσετε και να εξαλείψετε αυτό το παράσιτο;

όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καλλιέργεια “ζωντανών λίθων”