4 λόγοι για να συνεργαστείτε με έναν κηπουρό για να ομορφύνετε τον εξωτερικό σας χώρο

Η ύπαρξη ενός χώρου πρασίνου είναι όνειρο πολλών ανθρώπων. Ωστόσο, γρήγορα καταλαβαίνεις ότι η δημιουργία του δικού σου κήπου και η συντήρησή του δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μπορούμε τότε να μπούμε στον πειρασμό να πετάξουμε και να σκυρίσουμε τα πάντα ή να εγκαταστήσουμε πλαστικά φυτά! Ωστόσο, μερικές φορές δεν χρειάζονται πολλά για ένα επιτυχημένο εξωτερικό. Πολύ συχνά, η λύση βρίσκεται απλώς στο να ζητήσετε βοήθεια από έναν κηπουρό ή έναν επαγγελματία για να καλύψετε καλύτερα τις ανάγκες σας! Ανακαλύψτε όλους τους καλούς λόγους για να προσλάβετε έναν επαγγελματία για τον εξωτερικό σας χώρο.

1) Για βέλτιστη διάταξη του κήπου

Γενικά, η ανάπτυξη ενός κήπου από έναν επαγγελματία γίνεται σε δύο στάδια. Ένας αρχιτέκτονας τοπίου καταρτίζει τα σχέδια για τον κήπο σας. Πέρα από την απλή αισθητική και πρακτική πλευρά, αυτό καθιστά δυνατό να ληφθεί υπόψη σημαντικά συστατικά όπως ηλιοφάνεια, τύπος εδάφους κ.λπ.. Στη συνέχεια, ένας συνάδελφος θα αναλάβει τις εργασίες ανάπτυξης και συντήρησης εάν δεν μπορεί να το κάνει μόνος του.

Πιστώσεις: iStock

Εάν η διάταξη πραγματοποιείται από επαγγελματία, αυτό θα επιτρέψει μειώστε το ενεργειακό σας κόστος, γιατί τα δέντρα και οι φυτείες θα τοποθετηθούν στρατηγικά. Το φύλλωμα λειτουργεί ως ανεμοφράκτης για να μειώσει το λογαριασμό θέρμανσης και η θέση τους δεν θα δημιουργήσει σκίαση στο σπίτι που θα εμπόδιζε το φυσικό φως να εισέλθει και επομένως θα απαιτούσε φωτισμό. Επιλέξτε τα σωστά φυτά είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση της κατανάλωσης νερού, αλλά και για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Η καλή γνώση του συνομιλητή σας θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μια μοναδική φυτική ατμόσφαιρα με ποικιλίες φυτών συμβατές μεταξύ τους και με το χώμα σας καθώς και με την καλή ή κακή έκθεση στον ήλιο στον κήπο σας.

2) Ο κηπουρός φροντίζει τον κήπο σας για εσάς

κόψτε ένα κούρεμα φράχτη
Πιστώσεις: iStock

Μπορείτε να αγαπάτε απόλυτα τα φυτά, αλλά να έχετε κυψέλες με την απλή σκέψη να κάνετε συντήρηση γκαζόν ή να κάνετε οποιοδήποτε βοτάνισμα! Όσο για το μάζεμα των νεκρών φύλλων ή το κούρεμα του γκαζόν, αυτά είναι κουραστικές και επαναλαμβανόμενες εργασίες που θα κάναμε καλά, ειδικά αφού δεν έχουμε απαραίτητα τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Είτε λόγω έλλειψης χρόνου, είτε λόγω προβλημάτων υγείας είτε λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας, η κλήση ενός επαγγελματία κηπουρού μπορεί να βοηθήσει σε ξεφορτώνω όλες ή μόνο μέρος των εργασιών που σχετίζονται με τη συντήρηση των χώρων πρασίνου σας: κούρεμα του χλοοτάπητα, κλάδεμα των δέντρων, κούρεμα φράχτες και θάμνους, συντήρηση των κρεβατιών, βοτάνισμα, σκάλισμα κ.λπ. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τις συμβουλές του για τη συντήρηση του κήπου.

3) Ο επαγγελματίας κηπουρός κάνει τη σκληρή δουλειά

επαγγελματικό κλάδεμα κλαδιών δέντρων
Πιστώσεις: iStock

Ζαλίζεστε και μόνο που σκέφτεστε να ανεβείτε μια σκάλα για να κλαδέψετε ένα δέντρο στον κήπο σας; Και προικισμένος όπως είσαι, φαντάζεσαι ήδη το δέντρο που προσπαθείς να πέσεις να πέφτει στο κεφάλι σου; Να θυμάστε επίσης ότι το αλυσοπρίονο που χρησιμοποιείτε για το κλάδεμα δεν θα είναι κατάλληλο για την κοπή δέντρου. Καλέστε λοιπόν έναν επαγγελματία να το κάνει με ασφάλεια. Ο επαγγελματίας κηπουρός διαθέτει τις δεξιότητες καθώς και τα τεχνικά εργαλεία και την προσωπική προστασία που απαιτούνται για αυτού του είδους τις παρεμβάσεις.. Θα μπορεί επίσης να ξεριζώσει ή να αφαιρέσει το κούτσουρο του εν λόγω δέντρου, αν χρειαστεί. Γενικά, για μια λεπτή εργασία όπως το κόψιμο και το κλάδεμα ενός δέντρου, είναι προτιμότερο να βασιστείς σε έναν επαγγελματία!

4) Αυτό θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για μια μελλοντική πώληση

τραπέζι εξωραϊσμού βεράντας κήπου
Πιστώσεις: iStock

Ομορφο jardin προσθέτει αξία στο ακίνητό σας σε περίπτωση πώλησης και επιτρέπειαύξηση της τιμής πώλησης κατά 5% έως 10%, που δεν είναι ευκαταφρόνητο! Αντίθετα, μια αγρανάπαυση μπορεί να τρομάξει τους αγοραστές. Επίσης, ένας κηπουρός τοπίου θα βελτιώσει αυτόν τον χώρο, ανεξάρτητα από το μέγεθος και ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας για να σας βοηθήσει να κλείσετε μια πώληση.

πώς να μεγαλώσει το φυτό μολυβιού;

Αμερικανική κόκκινη βελανιδιά: φύτευση, καλλιέργεια και φροντίδα