5 ιδιωτικά αλλά κρίσιμα λάθη στην Daylily Growing

Θέλεις να δεις τα κρίνια σου όμορφα και προσεγμένα, εντελώς διαφορετικά από έναν ημιάγριο θάμνο με σπάνια λουλούδια; Εδώ είναι 4 ενοχλητικά λάθη που εμποδίζουν τα κρίνια να γίνουν ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια στον κήπο.

Τα Daylilies, παρ’ όλη τη φυσική τους ανεπιτήδευση, είναι σε θέση να λάμπουν σε οποιοδήποτε παρτέρι. Είναι ιδανικοί υποψήφιοι για τα χέρια ενός τεμπέλης ανθοπώλης. Αλλά δεν σας συμβουλεύω να κάνετε κατάχρηση της μη απαιτητικής φύσης του daylily. Υπάρχουν όρια σε όλα, τελικά! Μπορείτε να προσπαθήσετε τουλάχιστον να μην ενοχλήσετε το φυτό διορθώνοντας 4 κρίσιμα λάθη στη φροντίδα.

Στα έγκατα του παρτέρι: φυτεύοντας ένα κρίνο πολύ βαθιά

Οι ανθοπώλες-εκσκαφείς θα πρέπει να μετριάσουν τη θέρμη τους. Κατά την προετοιμασία για τη φύτευση κρίνι στον κήπο, μην σκάβετε έναν άξονα στο παρτέρι σας. Είναι καλύτερα να γυρίσετε το δενδρύλλιο στα χέρια σας και να υπολογίσετε πόσο βαθιά θα σκάψετε μια τρύπα φύτευσης: ο λαιμός της ρίζας του κρινιού βαθαίνει κατά 2-2,5 cm.

Αξίζει να σκάψετε μια ντελένκα μερικά εκατοστά βαθύτερα – αυξάνεται ο κίνδυνος το ημερήσιο να προσποιηθεί ότι είναι ένα χτύπημα και να οδηγήσει μόνο χόρτα. Το «Ταξίδι στο κέντρο της γης» θα τελειώσει με τους μίσχους των λουλουδιών απλά να μην μπορούν να ανέβουν στην επιφάνεια.

Σημείωση: Τα βαθιά φυτεμένα κρίνια θα ανθίσουν με την πάροδο του χρόνου καθώς το νερό άρδευσης και οι βροχοπτώσεις ξεπλένουν μερικώς το στρώμα του εδάφους.

Πείστε τον εαυτό σας ότι το ημερήσιο δεν είναι απαιτητικό στο πότισμα

ημερήσια φροντίδα

Τα Daylilies ταιριάζουν καλά με άλλα λουλούδια. Εάν ακολουθείτε τον συνδυασμό χρωμάτων

Ο μεγαλύτερος πειρασμός είναι να δούμε πόσο αξιοσημείωτα ανέχονται τα κρίνια της ξηρασίας, με ανακούφιση να βγάλουμε ένα μοιραίο συμπέρασμα».Έτσι, δεν χρειάζεται να το ποτίζετε πολύ!«.

Θυμηθείτε, τα κρίνια πρέπει να ποτίζονται μόλις το χώμα στεγνώσει κατά 3 εκ. Μία φορά – με άφθονο νερό. Μην αναπαράγετε βάλτο και μην επιτρέψετε μια έρημο!

Φυτέψτε στη σκιά και θέλετε να είναι όμορφο

ημερήσια φροντίδα

Για όσους έχουν διαβάσει για τα ημερήσια κρίνια που αγαπούν τη σκιά, έχω άσχημα νέα. Ένα daylily στη σκιά θα είναι όμορφο. Αλλά, δυστυχώς, μόνο ως διακοσμητικό φυλλώδες φυτό. Η άνθηση θα είναι στη Γ τάξη.

Σε μια σημείωση: Οι ιδιοκτήτες λουλουδιών που ανθίζουν στη σκιά μπορούν να βουτήξουν εδώ. Δεν λέω αλλιώς. Αλλά θα υπήρχαν πολλές φορές περισσότερα λουλούδια αν ο κηπουρός είχε μαντέψει να φυτέψει έναν θάμνο στον ήλιο.

Αγνοήστε την τακτική μεταμόσχευση

κρίνια στον κήπο

Το daylily μπορεί να είναι ελκυστικό καθισμένος για δεκαετίες. Αλλά, σύντροφε, μην ξεχνάς ότι:

  • Το daylily μεγαλώνει πολύ γρήγορα σε ένα σωρό πρασίνου χωρίς μορφή και ιδέα. Το φυτό φαίνεται όμορφο, παρόμοιο με μια στοίβα από φύλλα που ρέουν. Τα αλσύλλια τους φαίνονται απεριποίητα και απεριποίητα.
  • Η αναφύτευση ενός ημερήσιου που κάθεται σε ένα μέρος για πολλά, πολλά ευτυχισμένα χρόνια είναι το κάτι άλλο. Φαίνεται ότι το rastyukha σκάβει κυριολεκτικά στο έδαφος με τις ανθεκτικές ρίζες του. Για να τα ξεριζώσεις χρειάζεσαι κολοσσιαία δύναμη και σιδερένια νεύρα.

Συνιστούμε να επαναφυτεύετε κάθε θάμνο ημέρας μία φορά κάθε 5 χρόνια, συνδυάζοντας τη διαδικασία με διαίρεση. Και θα είναι πιο όμορφο, και πολύ πιο εύκολο.

Έλλειψη προετοιμασίας για το χειμώνα – μειώνει την πιθανότητα επιτυχούς χειμώνα

Ίσως το πιο μη κρίσιμο λάθος από τα κρίσιμα. Τα Daylilies, όντας πολύ, πολύ επίμονοι κάτοικοι του κήπου, αντιμετωπίζουν καλά τον παγετό και δεν χρειάζονται καταφύγιο.

ημερήσια φροντίδα

Αν θέλετε να διατηρήσετε τα κρίνια 100%, ειδικά αν είναι ακριβή ποικιλία, μην τεμπελιάζετε και κάντε 2 πράγματα.

  • Κόψτε το ημερήσιο όταν μπαίνει ο κρύος καιρός, αφήνοντας περίπου 10-15 εκ. φύλλα κάνναβης.Το παλιό πράσινο κατά τη χειμερινή απόψυξη μπορεί να οδηγήσει σε υγρασία και σήψη. Ο κίνδυνος είναι μικρός, αλλά υπάρχει.
  • Σωρεύστε ένα σωρό από τύρφη, λίπασμα ή απλά στεγνώστε τα φύλλα του φθινοπώρου στη βάση του κρινιού. Αυτό θα προστατεύσει τις ρίζες από πιθανούς ακραίους παγετούς (τι θα γινόταν αν;), γιατί λόγω του ποτίσματος, των βροχοπτώσεων και της καθίζησης του εδάφους, το ριζικό σύστημα του φυτού μας πλησιάζει όλο και περισσότερο στην επιφάνεια κατάψυξης.

Οι ντομάτες σκάνε. Πώς να αποφύγετε το σκάσιμο μιας ντομάτας.

Θηλυκοί και αρσενικοί θάμνοι φράουλας: ποιες είναι οι διαφορές