5 φυτά εσωτερικού χώρου που ευδοκιμούν στο άμεσο ηλιακό φως

Σε πολλά φυτά δεν αρέσει ο πλήρης ήλιος. Οι ακτίνες κινδυνεύουν να κάψουν το φύλλωμα. Ωστόσο, στους εσωτερικούς μας χώρους, τα μόνα σημεία όπου μπορούμε να βάλουμε τα φυτά μας βρίσκονται συχνά πίσω από τα παράθυρα. Ευτυχώς, υπάρχουν φυτά στη φύση που θα νιώθουν απόλυτα άνετα μπροστά στις άμεσες ακτίνες του αστεριού μας.

1) Ρακέτα Κάκτος

Το φραγκόσυκο, αναγνωρίσιμο χάρη στις φραγκόσυκες ρακέτες του, αποκαλύπτει πολύχρωμα λουλούδια. Δεν είναι άνετα σε υγρά μέρη, θα τα πάει πολύ καλά σε ένα μέρος που εκτίθεται σε πλήρη ήλιο, ακόμα κι αν αντιστέκεται σε αρνητικές θερμοκρασίες. Απαιτείται ένα καλά στραγγιζόμενο έδαφος, ένα μείγμα γης και άμμου θα είναι τέλειο για να του παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξή του.

Συντελεστές: Lina Moiseienko / iStock

2) Σανσεβιέρια

Αυτό το φυτό με το κάθετο, στριφτό φύλλωμα, που ονομάζεται επίσης και η γλώσσα της πεθεράς, θα φέρει πράσινο στο ηλιόλουστο δωμάτιό σας. Εκτός από ένα μέρος καλά εκτεθειμένο στον ήλιο, το δωμάτιο δεν πρέπει ποτέ να πέφτει κάτω από 13°C.

σανσεβιέρια
Συντελεστές: KatiaMaglogianni / Pixabay

3) Για φυτά Crassula

Αυτό το φυτό, όπως και πολλά άλλα είδη παχύφυτων, εγκλιματίζεται πολύ καλά στον ήλιο. Ανάλογα με την ποικιλία, θα μπορεί να προσφέρει ιδιαίτερα αισθητικό φύλλωμα για να στολίσει το δωμάτιό σας. Ωστόσο, αποφύγετε τα υγρά μέρη και διατηρήστε σταθερή θερμοκρασία κοντά στους 20°C.

Δέντρο νεφρίτη Crassula
Συντελεστές: TuJardínDesdeCero / Pixabay

4) Le Saracenia

Αυτό το σαρκοφάγο φυτό γνωστό για τα φύλλα του σε σχήμα σωλήνα θα προσελκύσει μικρά έντομα στο σπίτι για φαγητό. Η γη πρέπει να είναι συνεχώς υγρή, γιατί το φυσικό της περιβάλλον είναι μάλλον ελώδες. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το φυτό σε ένα πιάτο με πήλινες μπάλες και νερό για να αναδημιουργήσετε το υγρό περιβάλλον του.

sarracenia plante σαρκοφάγο
Credits: Gleti / iStock

5) Αναρριχητικό φυτό Διπλαδένια

Με εντυπωσιακή ανθοφορία, η Διπλαδένια παράγει λουλούδια σε σχήμα κορμού που διαρκούν από την άνοιξη έως το φθινόπωρο. Αυτό το φυτό είναι τέλειο για το ντύσιμο μιας βεράντας. Καλλιεργημένο σε γλάστρες, θα χρειαστεί πλούσιο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος για την ανάπτυξή του και την παραγωγή αρωματικών λουλουδιών.

διπλαδενια μαντεβιλα
Συντελεστές: Victoria1988 / iStock

δημιουργήστε έναν φυλλώδη κήπο βήμα προς βήμα

3 δέντρα με χρυσό φύλλωμα για να δείτε το φθινόπωρο