6 ανθεκτικά φυτά για εγκατάσταση στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας

Τα φυτά εξωτερικού χώρου μπορεί να τείνουν να είναι πιο ανθεκτικά από τα φυτά εσωτερικού χώρου. Αυτό είναι φυσιολογικό αφού εκτίθενται σε πιο μεταβλητές και πιο φυσικές κλιματικές συνθήκες. Έχουν όλο το φως και τον καθαρό αέρα που χρειάζονται. Ωστόσο, όταν δεν έχετε πράσινο αντίχειρα, μπορεί να είναι δύσκολο να κρατήσετε ένα φυτό ζωντανό είτε σε εσωτερικό χώρο είτε όχι. Γι’ αυτό με τον καλό καιρό που έρχεται, αποκαλύπτουμε μια λίστα με 6 αρκετά εύρωστα φυτά για να διακοσμήσετε και να ομορφύνετε το μπαλκόνι ή τη βεράντα σας!

1) Le rudbeckia

Τα έντονα κίτρινα πέταλά του και το σχεδόν μαύρο κέντρο του τραβούν τα βλέμματα. Αυτό το λουλούδι που είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό θα εξαχνώσει το μπαλκόνι σας. Το μόνο που ζητάει αυτό το φυτό είναι πολύ ήλιο.

Συντελεστές: foolhouse / Pixabay

2) Γαρύφαλλα

Ο κατιφές ανθίζει από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο. Πολύ ανθεκτικό, όλα τα είδη εδάφους του ταιριάζουν τέλεια.

λουλούδια γαρύφαλλου
Συντελεστές: sarangib / Pixabay

3) Hollyhock

Το hollyhock είναι ένα στιβαρό πολυετές που δέχεται όλα τα γήινα, ακόμη και πετρώδη περιβάλλοντα. Είναι πολύ εύκολο στη συντήρηση και δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου φροντίδα.

μαύρα λουλούδια πουρνάρι
Συντελεστές: AlgraRia / Pixabay

4) Μελισσόχορτο

Το μελισσόχορτο εκτιμάται για το άρωμά του που θυμίζει τη γλυκιά πρωινή δροσιά. Η ανάπτυξή του είναι γρήγορη και είναι πολύ εύκολη στην καλλιέργεια. Η ανθοφορία του κορυφώνεται τον Φεβρουάριο όταν ο καιρός είναι πιο ήπιος. Είναι λοιπόν ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό φυτό. Η ιδανική έκθεση είναι στον πλήρη ήλιο για καλύτερη ανθοφορία, αλλά δεν πειράζει τη μερική σκιά.

Αιγόκλημα
Συντελεστές: KRiemer / Pixabay

5) Βερβένα

Αυτό το φυτό όχι μόνο είναι εύκολο στη συντήρηση, αλλά είναι και φθηνό! Πράγματι, ένα μόνο πόδι μπορεί να μετατραπεί σε ένα πραγματικό παρτέρι. Ανθίζει από Μάιο έως Οκτώβριο.

βερβέιν Μπουένος Άιρες
Συντελεστές: KRiemer / Pixabay

6) Κερατοστίγματα

Το ceratostigma είναι βασικά μια εξαιρετική εδαφοκάλυψη. Οι κόκκινοι μίσχοι και τα μπλε λουλούδια του θα στολίσουν κάθε μπαλκόνι. Πολύ εύκολο στην καλλιέργεια, αναπαράγεται σχεδόν μόνο του. Γίνεται γρήγορα επεμβατικό σε μεγάλα οικόπεδα, αλλά η καλλιέργεια σε γλάστρες βοηθά στον έλεγχό του.

Κερατόστιγμα
Συντελεστές : Krzysztof Ziarnek, Kenraiz / Wikipedia

Πηγή

Σχετικά Άρθρα:

Γαρύφαλλο: όλες οι συμβουλές φύτευσης και φροντίδας

Wisteria: φύτευση, φροντίδα και κλάδεμα αυτού του αρωματικού αναρριχητικού φυτού

Ανοιξιάτικα λουλούδια: ποια ανθοφόρα φυτά μπορώ να καλλιεργήσω στον κήπο;

Ανακαλύψτε 10 πολύ πρωτότυπα και διακοσμητικά κρεμαστά φυτά

πώς να μεγαλώσει αυτό το υδρόβιο λουλούδι;