6 λόγοι για τους οποίους ο άνηθος και ο μαϊντανός δεν θέλουν να αναπτυχθούν στην περιοχή

Για κάποιο λόγο, δεν καταφέρνουν όλοι να σπείρουν μαϊντανό και άνηθο. Ας δούμε γιατί συμβαίνει αυτό.

Ο μαϊντανός και ο άνηθος είναι καλλιέργειες ανθεκτικές στο κρύο και πρέπει να σπέρνονται όσο το έδαφος είναι ακόμα πλούσιο σε χειμερινή υγρασία. Η σπορά ξεκινά όταν η θερμοκρασία του αέρα θερμαίνεται στους + 5 … + 7 ° C. Το κύριο πράγμα είναι ότι το έδαφος είναι ώριμο αυτή τη στιγμή.

Πώς να σπείρετε μαϊντανό για να φυτρώσει γρήγορα

Ούτε οι σπόροι πρέπει να θάβονται βαθιά, αρκούν 2 εκ. Όταν τα σπορόφυτα φτάσουν σε ύψος 5 εκ., μπορούν να τροφοδοτηθούν με ασθενές διάλυμα νιτρικού αμμωνίου: 1 κ.σ. κουτάλι για 10 λίτρα νερό.

Ενώ ο μαϊντανός και ο άνηθος είναι νεαρά, οι διάδρομοι πρέπει να χαλαρώνουν πιο συχνά για να μην ελευθερώνονται τα ζιζάνια και να μην καταστρέφεται η κρούστα του εδάφους.

Έξι λόγοι για τους οποίους ο άνηθος και ο μαϊντανός δεν θέλουν να αναπτυχθούν στην περιοχή

1. Όξινο έδαφος. Μπορείτε να το εξουδετερώσετε με στάχτη ή ασβέστη, αλλά πριν από αυτό το γεγονός είναι χρήσιμο να επιβεβαιώσετε τις εικασίες σας με μια αγροχημική ανάλυση του εδάφους.

2. Βαρύ χώμα. Ο άνηθος απλά δεν μπορεί να διαπεράσει το βαρύ χώμα, ειδικά αν οι σπόροι είναι βαθύτεροι από 2 εκ. Σε αυτήν την περίπτωση, προσθέστε άχυρο για σκάψιμο ή σπείρετε χλωρή κοπριά. Σε βαριά εδάφη, οι σπόροι σπέρνονται σε βάθος 1 cm.

3. Τα φυτά άνηθου και μαϊντανού θα αναπτυχθούν μόνο σε έναν ηλιόλουστο κήπο. Στη σκιά και κάτω από τα δέντρα βλαστοί, αν εμφανιστούν, τα φυτά θα είναι ωχρά και αδύναμα.

4. Οι σπόροι άνηθου παραμένουν βιώσιμοι μόνο για 2-3 χρόνια, μαϊντανό λίγο παραπάνω. Επομένως, μπορούν να σπαρθούν μόνο με φρέσκους σπόρους.

5. Διάσπαρτα. Εάν σπείρετε πολύ πυκνό άνηθο, τα φυτά θα πνιγούν μεταξύ τους και δεν θα είναι δυνατό να έχετε καλή συγκομιδή. Είναι καλύτερο να αφήνετε τα φυτά σε απόσταση 3-4 cm το ένα από το άλλο.

6. Μακροχρόνιοι βλαστοί. Οι σπόροι μαϊντανού και άνηθου περιέχουν αιθέρια έλαια που απωθούν το νερό. Ως εκ τούτου, δεν φυτρώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και βλασταίνουν εχθρικά. Για να εξαλειφθεί αυτό το μειονέκτημα, οι σπόροι πρέπει να εμποτιστούν σε ζεστό νερό ή να ψεκαστούν για δύο έως τρεις ημέρες και μόνο στη συνέχεια να σπαρθούν.


Συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε εάν υπάρχουν κόκκινες κυρτές κηλίδες στα φύλλα στη σταφίδα

Χρήσιμες ιδιότητες βασιλικού: αυτό συμβαίνει αν φυτέψετε βασιλικό στον ίδιο κήπο με πιπεριές, ντομάτες και αγγούρια!