6 φυτά που δεν χρειάζονται νερό!

Γνωρίζετε φυτά καμήλας; Πρόκειται για φυτά που δεν χρειάζονται (ή λίγο) νερό και που επανέρχονται κάθε χρόνο. Αυτά τα ανθισμένα πολυετή φυτά είναι πολυάριθμα και οι περισσότερες ποικιλίες αυτοσπορίζονται! Απαιτούν λίγη συντήρηση και επομένως είναι ιδανικοί για αρχάριους κηπουρούς ή όσους τείνουν να ξεχνούν το καθημερινό πότισμα. Εδώ είναι 6 φυτά που δεν χρειάζονται νερό και θα σας χαρίσουν όμορφα λουλούδια.

1) Ο Έρως: Μπλε κατανάχ

Ο Έρωτας αποκαλύπτει υπέροχα μπλε, λευκά ή ροζ λουλούδια και μια μαύρη καρδιά. Οι ανθοκέφαλές του έχουν την υφή του χαρτιού και έχουν χρώμα γαλάζιο. Αυτό το πρωτότυπο λουλούδι ανθίζει από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο.

Credits: troyka / iStock

2) cocklebur: Στεφάνη Λύχνης

Το κρεμώδες-λευκό βελούδινο φύλλωμα του coquelourde ενισχύει τα ροζ-ματζέντα άνθη. Προσοχή, μπορεί γρήγορα να γίνει επεμβατική.

λουλούδια κοκαλοφώνου Lychnis coronaria
Πιστώσεις: iStock

3) Βαλεριάνα: Centranthus ruber

Η βαλεριάνα εγκαθίσταται εύκολα σε οποιοδήποτε έδαφος. Τα κόκκινα ή λευκά άνθη του διακοσμούν το τοπίο από τον Ιούνιο έως το τέλος του καλοκαιριού. Οι συστάδες μπορούν να έχουν ύψος μεταξύ 40 και 60 cm! Ο τόπος φύτευσης είναι σημαντικός: εάν το φυτό δέχεται τουλάχιστον 6 ώρες ήλιο την ημέρα, επανασπορά τον εαυτό του.

βαλεριάνα ρουζ
Συντελεστές: Steve Slater / Flickr

4) Αυτί αρκούδας: Στάχυς βυζαντινά

Το Bear’s Ear είναι φυτό για χαλιά με βελούδινη υφή και σταχτό χρώμα. Από το χαλί των φύλλων αναδύονται μακριές απαλό ροζ αιχμές. Αυτό το κάλυμμα εδάφους είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην ξηρασία. Είναι αδύνατο να ξεκολλήσεις!

Στάχυς βυζαντινά
Πιστώσεις: iStock

5) Η κίτρινη βερμούδα: Sisyrinchus striatum

Είναι ένα φυτό που ανθίζει όλο το καλοκαίρι και αποκαλύπτει υπέροχες κίτρινες κρεμ αιχμές. Τα μικρά 6-πέταλα λουλούδια ανανεώνονται από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο, γεγονός που καθιστά δυνατή τη διατήρηση ενός κήπου με λουλούδια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πετρώδες έδαφος χωρίς πότισμα είναι πολύ κατάλληλο για την ποικιλία Σισύρινχος.

Κίτρινη βερμούδα: Sisyrinchium striatum
Συντελεστές: Paul Hayward / iStock

6) Αυγούδι: Achillea millefolium

Το Yarrow θαμπώνει τον κήπο με την κίτρινη ή λευκή του άνθιση. Λατρεύει τον ήλιο και το ξερό χώμα του ταιριάζει πολύ.

μυριόφυλλο
Συντελεστές: analogicus / Pixabay

Ετήσια άνθη: 10 ποικιλίες που αναπτύσσονται εύκολα

όλα για αυτό το δέντρο που θα φέρει λίγη σκιά στον κήπο σας