9 λουλούδια που ανθίζουν στη σκιά!

Δεν είμαστε όλοι αρκετά τυχεροί να έχουμε τον κήπο μας στραμμένο προς το νότο, μια έκθεση που μας επιτρέπει να καλλιεργήσουμε μεγάλο αριθμό φυτών. Επιπλέον, ακόμη και με μια τέτοια διαμόρφωση, οι σκοτεινές γωνίες αναπόφευκτα παραμένουν. Για να μην χάσετε λοιπόν όλο αυτό τον χώρο, να ξέρετε ότι υπάρχουν φυτά που τους αρέσει η σκιά ενώ αποκαλύπτουν υπέροχες ανθοφορίες! Ανακαλύψτε 9 λουλούδια που ανθίζουν στη σκιά!

1) Το φούξια

Το φούξια είναι ένα πρωτότυπο λουλούδι ροζ και μοβ χρώματος. Μετά την ανθοφορία, τα όμορφα μικρά βρώσιμα μούρα παίρνουν τη θέση τους!

Συντελεστές: fietzfotos / Pixabay

2) Ψηφιακό

Οι μίσχοι λουλουδιών της digitalis μπορούν να φτάσουν τα 2 m! Προτιμά πλούσια και καλά στραγγιζόμενα εδάφη για να σας προσφέρει υπέροχες αποχρώσεις του ροζ.

Ψηφιακό
Συντελεστές: Ben Jessop / Pexels

3) Black Cohosh (Cimicifuga)

Αυτό το φυτό φέρνει μια ορισμένη ελαφρότητα στον κήπο. Τα άνθη του με πολύ λεπτά πέταλα αναδίδουν ένα μαγευτικό άρωμα.

Cimicifuga racemosa
Πίστωση: knoppper / iStock

4) Καμέλια

Το άνθος της καμέλιας έρχεται σε αντίθεση με το σκούρο πράσινο φύλλωμά του. Αυτό υπάρχει όλο το χρόνο και θα σας επιτρέψει να διακοσμήσετε τον κήπο σας οποιαδήποτε εποχή.

λουλούδια καμέλια για να φυτέψετε το χειμώνα στον κήπο σας
Συντελεστές: Muecke / Pixabay

5) Ανυπομονησία

Το φύλλωμα της ανυπομονησίας είναι πολύ πρωτότυπο. Είναι οδοντωτό, σκουρόχρωμο και έχει μωβ φλέβες. Αυτό το φύλλωμα έρχεται σε αντίθεση με μεμονωμένα άνθη κόκκινου ή ροζ χρώματος.

ανυπομονησία Impatiens
Συντελεστές: Pinrath Phanpradith / iStock

6) Πολυετές γεράνι

Η ποικιλία Γεράνι “Rozanne” έχει λευκή καρδιά και μωβ πέταλα. Η ανθοφορία του είναι ιδιαίτερα μεγάλη, ακόμα και στη σκιά!

Γεράνι
Συντελεστές: birgl / Pixabay

7) Primrose

Το πλεονέκτημα των primroses είναι ότι μπορείτε να τα βρείτε σε (σχεδόν) όλα τα χρώματα! Το εφέ «φρούφρου» τους εξαχνώνει τον κήπο και θα φέρει φως στις σκοτεινές γωνιές.

ηράνθεμο
Συντελεστές: Bernswaelz / Pixabay

8) Γεντιανή

Το Gentian είναι γνωστό για τα άνθη του σε σχήμα τρομπέτας, βαθύ μπλε. Προτιμήστε ένα ουδέτερο ή ασβεστούχο έδαφος, καλά στραγγιζόμενο, πλούσιο και φρέσκο.

γεντιακή
Πιστώσεις: ViliamM / iStock

9) Μεξικάνικη πορτοκαλιά

Εκτός από την εξάχνωση του κήπου με την υπέροχη ανθοφορία της, η μεξικάνικη πορτοκαλιά στολίζει τον χώρο με ένα λεπτό άρωμα.

Μεξικάνικη πορτοκαλιά
Συντελεστές: ARLOUK / Pixabay

φύτευση, καλλιέργεια, φροντίδα και συγκομιδή

σπορά, φύτευση, περιποίηση και συγκομιδή