9 μεγάλα λουλούδια για να αναπτυχθούν στον κήπο!

Θέλετε έναν πρωτότυπο κήπο που να μην περνάει απαρατήρητος; Τότε τα πολύ μεγάλα λουλούδια είναι για εσάς. Έχουν το πλεονέκτημα να προσφέρουν πληθώρα χρωμάτων, σχημάτων και ποικιλιών. Τα λουλούδια μεγέθους XXL δίνουν επίσης έναν συγκεκριμένο δυναμισμό στον κήπο και του δίνουν ένα όμορφο φως. Εδώ είναι 9 υπέροχα λουλούδια για να καλλιεργήσετε στον κήπο.

1) Magnolia Grandiflora Mont Blanc

Τα ημίδιπλα άνθη της μανόλιας Grandiflora Mont Blanc έχουν διάμετρο από 25 έως 40 εκατοστά! Όσο εντυπωσιακό για το μέγεθός του όσο και για το άψογο λευκό του, αυτό το λουλούδι είναι παρόν από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Η ανθοφορία εμφανίζεται στα τέλη της άνοιξης.

Συντελεστές: ma-maison-mag.fr

2) Γιγαντιαίο σκόρδο

Το γιγάντιο διακοσμητικό σκόρδο έχει ύψος περίπου 15 εκατοστά. Οι μεγάλες μπάλες του από μωβ λουλούδια δίνουν καθετότητα στον κήπο.

ail d'ornement Purple Sensation allium
Συντελεστές: onkelramirez1 / Pixabay

3) Hibiscus mocheutos

Ο ιβίσκος mocheutos εκτιμά τον ήλιο και τα καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Το άνθος του έχει διάμετρο 30 εκατοστά. Επιπλέον, είναι ένα αρκετά ανθεκτικό φυτό παρά την εξωτική του εμφάνιση.

Hibiscus mocheutos
Πιστώσεις: seven75 / iStock

4) Dahlia Bodacious

Τα άνθη της ντάλιας Bodacious μπορούν να έχουν μέγεθος μεταξύ 17 και 20 cm. Δεν περνούν απαρατήρητα λόγω των κίτρινων και φλογερών κόκκινων χρωμάτων τους.

Dahlia Bodacious
Πιστώσεις: Catalinus / iStock

5) Ηλίανθος

Όπως οι μικροί ήλιοι στον κήπο, οι ηλίανθοι είναι γνωστό ότι υπερυψώνονται πάνω από το τοπίο και ακολουθούν το φως του ήλιου όλη την ημέρα.

ηλιοτρόπιο
Πιστώσεις: ilietus / iStock

6) Γίγαντας κρίνος στέπας

Τα γιγάντια κρίνα της στέπας μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 3 μέτρα ύψος! Αυτά τα μεγάλα λουλούδια ταιριάζουν πολύ καλά στα λουλούδια λιβαδιών.

γιγάντιο κρίνο της στέπας
Πιστώσεις: beekeepx / iStock

7) Ορτανσία

Το πλεονέκτημα με την ορτανσία είναι ότι κυκλοφορεί σε πληθώρα ποικιλιών: είναι περίπου 80. Έτσι, θα βρείτε αναγκαστικά τα χρώματα και τα σχήματα που ταιριάζουν στον κήπο σας.

υδραγεία
Credits: Xantana / iStock

8) Hollyhock

Τα Hollyhocks μπορούν να φτάσουν τα 2 έως 3 μέτρα σε ύψος. Τα πολύχρωμα λουλούδια φέρνουν χαρά στον κήπο.

τριαντάφυλλα τρέμιερ
Πιστώσεις: Sorajack / iStock

9) Agapanthus blue infinity

Οι μίσχοι του Agapanthus μπορούν να έχουν μέγεθος μέχρι 1m50 και τα άνθη του σχηματίζουν μπάλες διαμέτρου 30 cm! Μεγάλα μπλε φυτά για να ενσωματωθούν στον διακοσμητικό κήπο.

agapanthe fleur
Συντελεστές: Etienne-F59 / Pixabay

Ποια φυτά να αναπτυχθούν κάτω από τα δέντρα;

Nasturtium: σπορά, καλλιέργεια, συντήρηση και ανθοφορία