Raspberry remontant καλύτερες ποικιλίες | Όμορφο σπίτι και κήπος

Τα σμέουρα είναι μια από τις πιο πολύτιμες καλλιέργειες μούρων. Επί του παρόντος, εκτός από τα σμέουρα, οι κηπουροί έχουν αρχίσει επίσης να φυτεύουν remontant raspberries. Οι καρποί του ως προς τη μάζα, τα γευστικά χαρακτηριστικά και τη σύνθεση δεν διαφέρουν από τα συνηθισμένα σμέουρα και η συγκομιδή μπορεί να γίνει 2 φορές κατά τη θερινή περίοδο. Στις σύγχρονες ποικιλίες remontant σμέουρων, συνήθως περισσότερο από το 90% των ωοθηκών ωριμάζουν πριν από τον παγετό, κάτι που είναι ένας πολύ καλός δείκτης.

Εάν καλλιεργείτε βατόμουρα στον κήπο, τότε στο τέλος του καλοκαιριού και του φθινοπώρου θα φάτε γλυκά νόστιμα σμέουρα ήδη από τον πρώτο χρόνο φύτευσης δενδρυλλίων. Πρώτα απ ‘όλα, φυσικά, πρέπει να αποφασίσετε για τις ποικιλίες των remontant σμέουρων που φυτεύονται καλύτερα. Επιπλέον, αυτό το είδος βατόμουρου αρχίζει να αποδίδει καρπούς από το πρώτο έτος της φύτευσης.

Yellow Raspberry Orange Miracle

Raspberry remontant καλύτερες ποικιλίες

ατλαντικός

Σύμφωνα με τους κηπουρούς, αυτή είναι η καλύτερη ποικιλία από remontant raspberries σήμερα. Οι βλαστοί αυτού του θάμνου βατόμουρου φτάνουν τα 2 μέτρα, αλλά επειδή είναι πολύ δυνατοί, δεν χρειάζεται να δεθούν σε πέργκολα. Το ριζικό σύστημα αναπτύσσεται ισχυρό, αλλά δεν δίνει πολλούς βλαστούς. Το φυτό ριζώνει και αναπτύσσεται πολύ καλά, η πρώτη συγκομιδή μούρων δίνει τον πρώτο χρόνο φύτευσης.

Είναι μια από τις πιο ανθεκτικές στην ξηρασία ποικιλίες βατόμουρου, με καλύτερη αντοχή στις ασθένειες από πολλές άλλες ποικιλίες.

Ποικιλία με καλή και φιλική παραγωγικότητα. Από έναν θάμνο μπορείτε να συλλέξετε 5 κιλά μούρα. Οι καρποί είναι επιμήκεις βάρους έως 8 γραμμάρια, γλυκόξινη γεύση με λεπτό πολτό. Η γεύση των μούρων δεν επηρεάζεται από τη βροχή και τον κακό καιρό, μπορούν να κρεμαστούν σε κλαδιά για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην αλλοιωθούν. Τέλεια μεταφορά.

remontant raspberry Atlant

Ποικιλία Βερίκοκο

Αυτό είναι το καλύτερο κίτρινο remontant raspberry, η ποικιλία πήρε το όνομά της από το γεγονός ότι τα κίτρινα σμέουρα είναι παρόμοια στο χρώμα με τα βερίκοκα. Το σχήμα των μούρων είναι αμβλύ-κωνικό, η γεύση των αρωματικών μούρων είναι ξινή-γλυκιά και τρυφερή, με βάρος μέχρι 4 γραμμάρια. Πιστεύεται ότι αυτά τα μούρα βερίκοκου έχουν καλύτερη γεύση από οποιοδήποτε κόκκινο βατόμουρο.

Ο θάμνος δεν μεγαλώνει πολύ ψηλά, τα κλαδιά δεν απλώνονται. Η απόδοση αυτής της ποικιλίας κίτρινου βατόμουρου είναι μέτρια, αλλά είναι ανθεκτική σε ασθένειες και παράσιτα. Φαίνεται πολύ όμορφο στον κήπο, χάρη στα όμορφα κίτρινα μούρα.

κίτρινο βερίκοκο βατόμουρο

Διαμάντι

Οι αρχαιότερες ποικιλίες βατόμουρου Brilliantovaya παράγουν μεγάλους καρπούς σε χρώμα ρουμπινί με λάμψη την πρώτη δεκαετία του Αυγούστου. Τα μούρα ωριμάζουν σε κωνικό σχήμα, κόκκινο-ρουμπινί χρώμα με λεπτή εφηβεία. Η γεύση των μούρων είναι πολύ λεπτό επιδόρπιο, γλυκόξινο, χωρίς άρωμα.

Το ύψος του θάμνου είναι 1 – 1,2 μέτρα, απλώνεται, οι βλαστοί πρέπει να δεθούν, διαφορετικά θα σπάσουν κάτω από το βάρος της καλλιέργειας. Οι βλαστοί μεγαλώνουν χωρίς αγκάθια και ο θάμνος δίνει μικρούς βλαστούς, οπότε για να ριζοβολήσετε πρέπει να σκύψετε ένα κλαδί και να ριζώσετε σε μια γλάστρα. Τα ριζωμένα σπορόφυτα σε γλάστρες μεταμοσχεύονται σε μόνιμο μέρος μαζί με ένα στόκο χώματος. Όλα τα σπορόφυτα του remontant raspberry Brilliantovaya ανθίζουν και αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς το έτος φύτευσης. Για το χειμώνα, αξίζει να κόψετε τους βλαστούς.

Οι απόγονοι ριζώνουν καλά μόνο όταν το ύψος τους δεν υπερβαίνει τα 5 cm και τα φύλλα είναι ακόμα κόκκινα. Εάν οι απόγονοι έχουν μεγαλώσει κατά 10-15 cm και τα φύλλα έχουν ήδη πρασινίσει, η ριζοβολία είτε δεν συμβαίνει καθόλου, είτε ριζώνουν αδύναμα.

Διαμάντι

Ο Μπριάνσκ αναρωτιέται

Οι καλύτερες ποικιλίες remontant σμέουρων με βάρος ρεκόρ φρούτων – έως και 11 γραμμάρια έχουν εξαιρετική γεύση και ελκυστικό κόκκινο χρώμα. Τα μούρα έχουν μεγάλο κωνικό σχήμα κλασικού χρώματος βατόμουρου. Η γεύση είναι ζουμερή με ευχάριστο άρωμα. Ωριμάζουν στα μέσα Αυγούστου, η απόδοση του θάμνου είναι υψηλή, αλλά η μεταφορά είναι κακή – τα μούρα τσαλακώνονται κατά τη μεταφορά.

Μπους srednerosly 1,5 – 1,8 μέτρα, συμπαγής, λίγα αγκάθια.

Μεγάλη ποικιλία από βατόμουρο Bryansk Divo

Ηρακλής

Αυτή είναι η πιο δημοφιλής ποικιλία βατόμουρου, η οποία είναι κατάλληλη για μικρές καλοκαιρινές εξοχικές κατοικίες, καθώς ο θάμνος μεγαλώνει μεσαίου μεγέθους και ελαφρώς απλωμένος. δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο σε μικρές περιοχές. Η πρώτη συγκομιδή μπορεί να ληφθεί στις αρχές Αυγούστου.

Επαρκώς νέες ποικιλίες βατόμουρων παράγουν μια καλλιέργεια μεγάλων μούρων – τα φρούτα μεγαλώνουν έως και 10 γραμμάρια σε βάρος. Το χρώμα των μούρων είναι ρουμπινί και η γεύση είναι χαρακτηριστική βατόμουρο με ξινίλα. Τα μούρα μεγαλώνουν ελαστικά, δεν τσαλακώνονται κατά τη μεταφορά, παγώνουν τέλεια. Φτιάχνουν εξαιρετικές αρωματικές μαρμελάδες, μαρμελάδες και κομπόστες.

Οι βλαστοί του θάμνου είναι όρθιοι και δυνατοί. Δεν χρειάζεται να είναι δεμένα σε πέργκολα, δεν λυγίζουν κάτω από το βάρος της καλλιέργειας μούρων.

Ο θάμνος είναι μεσαίου μεγέθους, ελαφρώς απλωμένος. Οι νεαροί βλαστοί κοντά στον θάμνο γίνονται πράσινοι και μέχρι το φθινόπωρο γίνονται κερασιές με επίστρωση κεριού. Τα αγκάθια είναι άκαμπτα, ομοιόμορφα κατανεμημένα σε όλο τον κλάδο. Από έναν θάμνο μπορείτε να μαζέψετε 2,5 κιλά μούρα.

ποικιλία Hercules

Αξίζει επίσης να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στις ακόλουθες ποικιλίες βατόμουρων, που δίνουν μια καλή συγκομιδή μούρων:

  • Μετέωρο – τα καλύτερα ημι-επισκευασμένα σμέουρα είναι πρώιμες ποικιλίες, μπορείτε ακόμη και να τα ονομάσετε πολύ νωρίς, τα μούρα μπορούν να μαζευτούν από τις 10 Ιουνίου.
  • πιγκουίνος – μόνο για όσους έχουν μικρό οικόπεδο, αλλά θέλουν να φυτέψουν τον μέγιστο αριθμό διαφορετικών καλλιεργειών. Το φυτό αυτής της ποικιλίας έχει ύψος μόνο 1 μέτρο, τα μούρα μεγαλώνουν έως και 5 γραμμάρια σε βάρος και έχουν ένα ευχάριστο σκούρο χρώμα βατόμουρου και ωριμάζουν νωρίς, αυτά είναι βατόμουρα πρώιμων ποικιλιών.
  • ρουμπίνι κολιέ – αυτή η ποικιλία από remontant σμέουρα δίνει μεγάλους καρπούς βάρους περίπου 8 γραμμαρίων, λαμπερό ρουμπινί χρώμα και πολύ ευχάριστη γεύση, το μούρο μεταφέρεται καλά, η απόδοση ενός θάμνου είναι 2,5 – 2,8 kg ανά θάμνο.
  • ινδικό καλοκαίρι – ένας μεσαίου μεγέθους θάμνος με μεσαίου μεγέθους μούρα βάρους 3-4 γραμμαρίων, χρώματος έντονο κόκκινο, καλής ποιότητας, που αρχίζουν να ωριμάζουν το δεύτερο μισό του Αυγούστου και καρποφορούν μέχρι τον παγετό.
  • Ευρασία – μια από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες βατόμουρων με υψηλές αποδόσεις και μεγάλα, σκούρα βατόμουρα πυκνά μούρα καλής γεύσης. Η ποικιλία είναι πρώιμη, τα μούρα ωριμάζουν μαζί, η μηχανική συγκομιδή είναι δυνατή. Καλή αντοχή σε ασθένειες και παράσιτα. Μπορεί να αναπτυχθεί και να παράγει υψηλές αποδόσεις σε διάφορες εδαφολογικές και κλιματικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της Σιβηρίας.

Πώς να ταΐσετε ένα κρίνο τον Μάιο για να σχηματίσετε μεγάλο αριθμό μπουμπουκιών

Siderat, μετά το οποίο εξαφανίζονται σχεδόν όλα τα παράσιτα και οι ασθένειες.