Αφού μαζευτούν οι φράουλες, πρέπει να κοπούν ώστε η επόμενη σοδειά να είναι πλούσια και μεγάλη. Κόψτε το μουστάκι και τα παλιά φύλλα. Το κάνουν αυτό πριν από την εμφάνιση νέων φύλλων, έτσι ώστε τα παράσιτα να μην έχουν χρόνο να τα ξεπεράσουν. Μετά το κλάδεμα των φύλλων, πρέπει να χαλαρώσετε το έδαφος μεταξύ των σειρών βάθους 10 cm, ενώ τρίβετε λίγο τους θάμνους. Στη συνέχεια, οι φράουλες αποκτούν δύναμη για την επόμενη συγκομιδή, οπότε αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικό να τις ταΐσετε. Είμαστε μέσα Σπίτι-στο-περιβόλι. ru θα σας πούμε πώς και πώς να ταΐζετε τις φράουλες μετά το κλάδεμα των φύλλων, ώστε να μπορείτε να περιηγηθείτε στην τεράστια ποικιλία διαφορετικών κορυφαίων σάλτσων.
Ταΐζοντας τις φράουλες μετά το κλάδεμα
Η ιδανική επιλογή για τη διατροφή των φραουλών μετά την καρποφορία και το κλάδεμα είναι τα οργανικά λιπάσματα:
- μαυρόχωμα,
- κοπριά κοτόπουλου,
- κοπριά αλόγων και φλόμος,
- πράσινη κοπριά τσουκνίδας,
- κοπρόχωμα.
Εάν χρησιμοποιείται φλόμος και κοπριά, τότε αρκεί απλά να απλώσετε τα κομμάτια γύρω από τους θάμνους. Όταν χρησιμοποιείτε κοπριά κοτόπουλου για να ταΐσετε φράουλες, πρέπει να αραιωθεί. Διαφορετικά, τα συμπυκνωμένα περιττώματα θα κάψουν την αγαπημένη σας ποικιλία φράουλας. Πάρτε 1 κιλό κοπριά και αραιώστε το σε 20 λίτρα νερό. Λιπάνετε κάτω από ένα θάμνο φράουλας περίπου 1 λίτρο κάτω από ένα θάμνο.
Οι τσουκνίδες συνθλίβονται, τοποθετούνται σε πλαστικό κουβά, χύνονται με νερό και επιμένουν για 2 εβδομάδες. Για 1 κιλό πράσινης μάζας τσουκνίδας, πρέπει να πάρετε 20 λίτρα νερό για να παρασκευάσετε πράσινο λίπασμα. Το μητρικό υγρό αραιώνεται σε αναλογία 1:10 και οι φράουλες ποτίζονται με αυτό το λίπασμα μετά το κλάδεμα και όταν σχηματιστεί θάμνος.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ορυκτά λιπάσματα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ειδικά λιπάσματα για φράουλες. Χρησιμοποιήστε 100gr ανά 5m2. Το λίπασμα πρέπει να διασκορπιστεί πάνω από το κρεβάτι, να εμβαθύνει στο έδαφος με ένα μπαλτά. Για να αποφύγετε το σχηματισμό κρούστας μετά το πότισμα, καλύψτε τα κρεβάτια με τύρφη ή πευκοβελόνες και νερό. Πρέπει να ποτίζετε με ζεστό νερό το πρωί ή το βράδυ τακτικά, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν φρούτα και φύλλα. Αυτό θα εξασφαλίσει καλή συγκομιδή στο μέλλον.
Δείτε πώς και με τι να ταΐζετε τις φράουλες μετά το κόψιμο των φύλλων:
- χαλαρώστε τη γη
- πασπαλίζουμε με υπερμαγγανικό κάλιο,
- τρέφονται με οργανική ύλη ή ειδικά μέσα,
- πασπαλίζουμε με στάχτη.
Οι έμπειροι κηπουροί χρησιμοποιούν ένα επίδεσμο τριών χρόνων:
- Αμέσως μετά το κλάδεμα περιχύνονται με αζωτούχα λιπάσματα με την προσθήκη κοπριάς κοτόπουλου ή κοπριάς κοτόπουλου. Χαλαρώνουν τη γη.
- Μετά από 2 εβδομάδες, τρέφονται με οργανικές ουσίες με φώσφορο και κάλιο.
- Για τρίτη φορά ταΐζονται τον Σεπτέμβριο με φλόμπα ή κομπόστ.
Μεταλλικά λιπάσματα από την επεξεργασία φράουλας μετά το κόψιμο των φύλλων .:
- Ουρία – 100 gr ανά 30 λίτρα νερού
- Nutriflex S – 10g ανά 10l νερού
- Έγχυμα: nitroammophoska – 2 κουταλιές της σούπας, στάχτη – 1 φλιτζάνι, νερό – 10 λίτρα
- Ορυκτά λιπάσματα: Buisky, Shungite, Elegiya
- Νιτρικό αμμώνιο – 10 g
- Biohumus
- Νιτρικό κάλιο – κατά τη διάρκεια της ωοθήκης
- Βορικό οξύ – μια πρέζα σε έναν κουβά νερό – ψεκάστε κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας και της ωοθήκης
- Νιτρικό αμμώνιο – 10 g; θειικό κάλιο – 10 g, υπερφωσφορικό – 30 g
Θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση ουσιών που περιέχουν χλώριο, καθώς οι φράουλες δεν ανέχονται το χλώριο.